​Fegyvert tettek a robotkutya hátára: durva dolog lett belőle – VIDEÓ

2022. július 22., péntek
Ez már a gépek lázadását vetítheti előre? Egyszerre látványos és nagyon ijesztő!

Gyorsan terjed egy videó a neten, amin egy géppuskával járőröző robotkutyát látni. A berendezés a ravaszt is képes meghúzni.

A Boston Dynamics neve már ismerős lehet olvasóink előtt, hiszen többször is írtunk a cég robotkutyáiról, a Spot nevű fejlesztésről.

Ezeket az eszközöket már meg is lehet vásárolni, ha valaki elég pénzt kínál értük – a felhasználási terület azonban korlátozott, és ezt a cég is hangsúlyozza.

Az egyik, és talán legfontosabb megkötés, hogy a robotot nem lehet fegyverkezésre használni, illetve úgy átalakítani, hogy élet kioltására alkalmas rendszer váljon belőle.

Íme:

Mindez azért került elő most, mert az interneten megjelent egy videó, ami egy, a Spothoz nagyon hasonló robotot mutat – géppuskával a hátán.

Ahogy azonban a Vice is rámutatott, a szerkezet több pontján is eltér a Boston Dynamics termékétől, így a masina nagy valószínűséggel nem ennek a cégnek a gyártmánya, csak egy másolat. De az ügyesebbik fajtából.

Ahogy ugyanis a videón látni, a gép nemcsak cipeli a fegyvert, hanem használja is, ráadásul ügyesebben, mint az ember.

Ezt abból szűrték le a szakértők, hogy többször is látni, hogy a puska használata közben jelentkező visszarúgás nem billenti ki a robotot az egyensúlyából, legalábbis nem úgy, ahogy az várható lenne.

A felvételen az is látszik, hogy a robot felismeri a célpontként megjelölt táblákat, majd pedig

– mindennemű vezetékes rásegítés nélkül – tüzet nyit rájuk.

A felvétel készítője azonban nem távolodik el tőle, ott áll a „kutya” közelében.


Megtekintések száma: 30119

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet