Fejlett civilizáció nyomai lehetnek a Marson 1888-ban felfedezett struktúrák

2017. április 21., péntek




Újabb bizonyíték merült fel az idegen eredet mellett.

Lehet, hogy mégis idegenek nyomait rejthetik azok a több száz, néhol több ezer kilométeres anomáliák a Marson, melyet több évszázaddal ezelőtt észleltek először a csillagászok.

Egész pontosan 1888-ban merült fel először egy különleges hipotézis. Ekkor fedeztek fel távcsövekkel a Mars felszínén hatalmas, hosszan kígyózó vonalakat.

Eleinte nem tudták mire vélni a dolgot, majd felmerült az idegen, fejlett civilizáció lehetősége is.

Ugyanis ezek a vonalak tipikusan olyanok voltak, mintha gigászi öntözőcsatornák lennének.

A gigászi csatornákról és az óriási jégmezők felületén támadt hasadásokról való hipotézis hamar lázva hozott mindenkit, és még a NASA is kutakodni kezdett az ügyben.

Ezek az árkok, értelmes lények munkái lehetnek csupán. Mások, így a NASA is határozottan tagadja a csatornák létezését, sőt még azt is tagadja, hogy azok már öntözésre szolgáló árkok volnának is.

Ezt az elméletet egyébként is elvetették, ahogy a technológia fejlődésével odaküldték az első szondákat, és képet készítettek a felszínről, melyeken már alig voltak kivehetőek ezek az árkok, csatornák.

Azonban egy új elmélet szerint talán mégis léteznek, léteztek ezek a csatornák. Sokat tanulmányozták a csatornákról szóló csillagászati feljegyzéseket a kutatók, és arra jutottak, hogy lehet alapjuk.

Mars állítólagos csatornái tulajdonképpen a bolygó felületét keresztül-kasul átszelő hosszú árkok volnának, amelyeket mindkét oldalról sűrű növényi vegetáció szegélyez.

Gyakorlatilag a csatornák nem is önmaguk miatt, hanem a sűrű növényzet miatt, mely szegélyezte őket - voltak láthatóak időszakosan a Marson.

A szkeptikusok szerint ugyan ezek a csatornák akár vulkanikus úton is létrejöhettek - és vannak is hasonlók a Földön is - valójában talán értelmes lények munkája lehet, akik magas műszaki ismeretekkel rendelkeztek.

A haldokló Marson folytattak mezőgazdaságot, és öntözték a földeket, a vizet pedig a sarkokról szállították a csatornák segítségével. Egy másik elképzelés szerint a csatornák földalatti kolóniákat tápláltak már akkoriban is.

És hogy ma miért nem láthatóak a csatornák? Az ufó kutatók egy része szerint szimplán betemethette őket a marsi porvihar, akárcsak a hatalmas marsi városokat, és a marsi arcot is.

Ezért nem kivehető minden mesterséges alakzat egyértelműen, mert idővel egyre mélyebb homokréteg fedi el őket.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek mars marskutatás összeesküvés élet a marson


Megtekintések száma: 36470





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet