Fejlett civilizáció nyomaira bukkantak Peruban

2017. május 29., hétfő




15.000 éves, az egyiptomi piramisoknál régebbi civilizáció maradványai hevernek Dél-Amerikában.

Peru földjének mélye számtalan titkot rejt. Olyan titkokat, amikről nem is gondolták az emberek, sem a régészek, hogy ott vannak.

Egy ásatás hihetetlen, nem várt eredményekkel kecsegtet, ugyanis egy 15.000 évvel ezelőtti fejlett civilizáció nyomait hozták a felszínre.

Ez a Dél-Amerikát egykoron uraló, összetett és rendkívül rejtélyes népcsoport már azelőtt létezett, hogy az egyiptomi piramisokat megépítették.

A Florida Atlantic Egyetem kutató munkatársai, és néhány régész bukkant rá az értékes leletekre, méghozzá Peru partvonalaitól nem messze. Olyan épületek, és ősi romok maradványait találták meg, melyek egy összetett civilizáció létére utalnak.

Nem csak egyszerű épületekről van szó, hanem bonyolult úthálózatról, és csatorna, valamint öntözőrendszerekről.

Több ezer régészeti leletet találtak a Huaca Prieta területén, ahol már régóta sejtették, hogy valami nagyobb volumenű leletet fognak feltárni idővel, és most így is lett.

Nem csak fejlett szociális társadalomra utalnak a most feltárt nyomok, hanem arra is, hogy technológiailag is jóval fejlettebbek voltak, mint a korabeli népcsoportok, civilizációk a kontinensen.

A radiokarbonos vizsgálatok szerint a nyomok és maradványok legtöbbje 8-15.000 évesek, vagyis jóval a piramisok építése előtti időkben épülhettek meg.

Különféle fonott kosarak, vásznak darabkái is előkerültek a föld mélyéről, melyek hasonló technikával készültek, mint napjainkban. Csak az a különbség, hogy a modern eljárásokat nem túl régen ismerjük, legalábbis történelmi léptékben mérve.

Vagyis alaposan feladja a régészeknek a leckét, hogyan tudtak ilyen komplex dolgokat előállítani Peruban több ezer évvel ezelőtt.

Olyan kövekre is rábukkantak, melyeken egyértelműen a megmunkálás kezdetleges jelei is láthatóak voltak. Ezek a kövek feltételezhetően élesítésre, faragásra is használhatóak voltak annak idején, de nem mindenki ért egyet funkciójukat illetően.

A fejlett mezőgazdaság nyomai is nagyon zavarba ejtőek. Avokádó, és egyéb növények termesztésére utaló maradványok kerültek elő, melyek összekapcsolhatóak az ősi öntözőcsatornákkal.

Az itt, Peruban élő ősi civilizáció talán több mindenben is megelőzhette a világot, és rengeteg kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogy honnan érkezett számukra az a tudás, aminek már abban a korban is a birtokában voltak.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem elveszett civilizációk ősi civilizációk ős tudás


Megtekintések száma: 117133





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet