Felfedezték a világ legrégebbi piramisát, ráadásul nem is egyiptomi!

2023. május 13., szombat




Kazahsztánban egy olyan ősi piramis maradványaira bukkantak, mely legalább ezer évvel korábban készülhetett, mint bármely piramis a Földön, beleértve az egyiptomi piramisokat. Az előző emberiség műve? És mi a helyzet a több millió éves leletekkel, melyek emberi tevékenységet feltételeznek, abból az időből, mikor még nem élt ember?

Megdöbbentő felfedezésről számoltak be kazah régészek.

Egy olyan piramis alakú romot találtak, mely egyértelműen arra utal, hogy az egy piramis volt egykoron.

A felfedezés azért óriási szenzáció, mert a romok sokkal legalább 1000 évvel régebbiek lehetnek, mint a Földön valaha ismert legrégebben épült Dzsószer piramis Egyiptomban.

Korábban Ázsiának ezen a részén sohasem találtak ilyen építményeket, így már az is nagy felfedezés lenne önmagában, hogyha egy sima piramis, és nem lenne régebbi a valah épített legrégebbi piramisnál.

kazah-piramis-es-dzsoszer-piramis

A jelek szerint azonban legalább ezer évvel korábban készülhetett...

Nem Egyiptomból erednek a piramisok?

MA a tudomány úgy tartja, jelenlegi ismereteink szerint az egyiptomi piramisok a valaha épített legrégebbi gúla alakú építmények a történelemben.

Ha bebizonyosodik, hogy ez a lelet sokkal régebbi, akkor alapvetően át kell gondolnunk és írnunk a történelmi tudásunkat az emberi civilizációval és Egyiptommal kapcsolatban.

Ez ugyanis azt jelentené, hogy nem az egyiptomiak voltak, akik először piramist emeltek, a piramisok eredete tehát lehet, hogy teljesen más vidékekről ered.

Ráadásul a források említenek egy még feltáratlan sírkamrát is a piramis romjai alatt, melynek a feltárása az elkövetkező napokban, hetekben fog megtörténni.

Ha a Kazah lelet régebbi, mint egyiptomi társai, akkor nem az egyiptomi népcsoport volt az úttörő, és elgondolkodhatunk azon vajon kapcsolatba léphettek-e annak idején a Kazahsztáni területeken élő népcsoportokkal.

Ha ugyanis nem volt túl sok kapcsolat közöttük - mint ahogyan azt a történészek is állítják - akkor elgondolkodtató, vajon miért pont gúla alakú építményeket emeltek Egyiptomban is?

Az is elgondolkodtató, hogy a világ más tájain, egymástól függetlenül - a másik tudta nélkül - miért pont piramis alakú építményeket emeltek a különböző népek?

A maja, egyiptomi, boszniai és kazah piramisokban alapjaiban véve óriási egyezőségek vannak, némi külső eltéréssel. Mi lehet az oka, hogy mindenhol ugyanolyanra építették őket, Kinek, vagy miknek akartak ezzel tisztelegni?

Sokan azt hiszik, hogy az ókori Egyiptom jelenleg ismert időszámítása előtt már létezett egy másik nagy kultúra. Ennek persze soha, semmilyen jelét nem fedezték fel Gízában, de ezt tudjuk miért, erről már egy korábbi cikkünkben említést tettünk.

A Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat.

Éppen ezért a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

Az archeológia éppen ezért "hivatalosan" nem rendelkezik olyan bizonyítékkal, mely az i.e. 3200 előtti fejlett kultúra létezését támasztaná alá, a valóság azonban egészen más.

A valóság az, hogy az egyiptomi piramisok egy része is sokkal régebbi, mint bárki valaha gondolta volna.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Nílus alsó fo­lyása mel­letti si­va­tag­ról ké­szült mű­hold­ké­pe­ken szen­zá­ciós, eddig nem kuta­tott struk­tú­rá­kat fe­dez­tek fel nemrégiben, melyek alátámaszthatják azt, hogy a piramisokat sokkal régebben építették, és még az sem kizárt, hogy nem is az egyiptomiak.

Ezek a piramisok is sokkal régebbiek az ismert piramisoknál, a Kazahsztánban található piramis azonban ennél is jóval régebbi lehet.

Sokak szerint egy előzőleg a Földön élt emberiség nyomai lehetnek ezek a piramisok, és rengeteg más, megmagyarázhatatlan, vagy térben és időben nem ide illő lelet, gondoljunk csak a 290 millió éves lábnyomokra, melyek szintén megmagyarázatlanok a tudomány számára.

Léteznek olyan elképzelések is, miszerint a Bibliai Ádám és Éva történet nem is idegenekkel magyarázható, hanem önmagunkkal. Vagyis

az előző emberiség egyes tagjai teremtették meg először Ádámot, majd Évát, és Isten nem volt más, mint az előző emberiség egyik nagy vezetője.

Ha ez így van, akkor talán önmagunk istenei vagyunk, és voltunka múltban, szintúgy leszünk a jövőben.

Az egyre gyakrabban, egyre nagyobb mennyiségben előkerülő leletek azt sejtetik, hogy nem mindent tudunk saját fajunk fejlődéséről. Ha tényleg nem mi voltunk az elsők, érdemes azt is feltenni, hányadik emberiségként élünk eme bolygón?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek előző emberiség ősi idgeenek


Megtekintések száma: 50413





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet