Fellázadtak a robotok? Ez a felvétel riasztó előszele annak, mi vár ránk...

2019. június 20., csütörtök




Ez nagyon durva...

A netre a napokban felkerült hasonló videó mégis meglepetést okozhat még rendszeres olvasóink számára is.

Ebben ugyanis azt lehet látni, amint hasonló abúzusok sorozata után egy ilyen szerkezet egyszerűen megunja a bántalmazást, és az emberek ellen fordul, hogy elégtételt vegyen rajtuk

.A robottürelem végességének első jeleit a videóban 1:30 körül lehet meglátni, igazán durva ellenlépésekre azonban a humanoid szerkezet csak 2:30 környékétől szánja el magát bántalmazóival szemben. 

Innentől kezdve kicsit eldurvulnak a dolgok, mert a robot végül fegyvert is fog az emberekre.

A videó esetében ugyanakkor szerencsére - és egyelőre - nem egy valódi történésről van szó, és még csak nem is a Boston Dynamics valódi felvételéről. 

Ehelyett a klipet egy számítógépes trükkgrafikával foglalkozó cég csinálta - és az, hogy a felvétel (legalábbis az elején) szinte mindenkit megtéveszt, bizonyítja, hogy mennyire jól is értik a munkájukat.

Azonban a Boston Dynamics robotjai ténylegesen képesek majdnem ilyen szintű mozgásra, műveletekre, ezért ennyire riasztó az egész.

Előfordult már, hogy hasonló robotokat rugdostak, vagy inkább lábbal löködtek, hogy teszteljék az egyensúlyozási képességüket.

De borosüveggel és székkel nem szoktak a méregdrága szerkezetekre támadni. És nyilván a robot sem tud pisztolyt szerezni magának.

Mégis, remekül rávilágít korunk, illetve a nem túl távoli jövő egyik legnagyobb fenyegetésére.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika érdekes


Megtekintések száma: 126166





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet