​Felrúgta a rendőr a talicskát, majd kitört a tömegverekedés a debreceni udvarban – videó

2022. május 13., péntek
Debrecenben fajult verekedéssé egy vita. Az ügynek négy gyanúsítottja van, az egyikük rendőr.

Csoportos garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt rendelt el nyomozást egy rendőr és társai ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség. Az események rekonstruálását a rendőrség számára megkönnyítette, hogy egy térfigyelő kamera is rögzítette az esetet, amely még március 19-én történt egy debreceni udvarban:

Az ügyészség szerint a nővérénél vendégeskedő rendőr szóváltásba keveredett a szomszéddal. Eközben annyira felhúzta magát, hogy felrúgta a szomszéd mellett lévő, földdel teli talicskát, majd arcon köpte a férfit, megütötte és dulakodni kezdett vele.

Miközben a két férfi a földre került, a hangoskodás miatt megjelentek a feleségeik és a rendőr nővére is, akik szintén veszekedni kezdtek. Ez ugyancsak tettlegességig fajult: a rendőr nővére meglökte a szomszéd feleségét, aki erre kétszer megütötte a fején, illetve felé rúgott.

Mindeközben a férfiak még javában dulakodtak, ebbe a két nő is beszállt, majd a rendőr felesége is odaszaladt a földön lévő férfiakhoz és többször megrúgta a szomszédot.

Az egésznek végül a többi szomszéd vetett véget, akik szétválasztották a feleket.

Az ügyészség szerint a felvételek alapján megállapítható, hogy a rendőr által jogtalanul megtámadott férfi – aki a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett – cselekménye a támadás elhárításához szükséges mértéket nem lépte túl, magatartása jogos védelemnek minősül, ezért ellene eljárás nem folytatható.


Megtekintések száma: 2462

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet