Fémdarabokat tartalmazó virsli került Magyarországra

2017. január 9., hétfő




Nemrég egy német minivirsli termékben találtak apró fémdarabkákat, melyekből még hazánkba is szállítottak. Ha ilyet veszel, érdemes nagyon résen lenni!

Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági rendszere adta ki a riasztást, ugyanis egy német virsli termékben fémdarabkákat találtak. Ezek a fémdarabkák nem túl nagyok, mégis óriási krát okozhatnak, vagy akár életveszélyt is.

Ráadásul ebből a mini virsliből Magyarországra is szállítottak egy nagyobb mennyiséget, így a boltok polcaira kerültek, ezért nagyon óvatosan kell vásárolnunk.

Ezek a speciális, német bio vegán virslik a Nébih által is visszahívásra kerültek, de elviekben lehetnek még kint lévő termékek, nagyon kell vigyázni velük.

A Vegane Winzi Weenies Bio minivirsli az, amitől érdemes tartani, vagy nagyon vigyázni vele az elfogyasztáskor. Ennek a virsli terméknek 48216 a tételazonosítója, és 200 grammos vákuum csomagolt kiszerelésben lehet kapni.

A terméket a TOPAS GmbH gyártja, és minőség megőrzési idő így van feltüntetve rajta: 2017. január 25. – 2017. február 24.

A Nébih arra hívta fel a figyelmet, hogy aki vásárolt a termékből, az vigye vissza abba az üzletbe, ahol vásárolta, ugyanis az egészségre rendkívül veszélyes lehet.

Az utóbbi időben egyre több olyan termék kerül forgalomba, melyek nem megfelelőek az előírásoknak, és vannak olyanok, melyekről csak utólag derül ki, hogy káros. Sajnos azonban sok olyan eset is van, amikor ki sem derülnek ezek az egészségkárosító hatások, és csak évekkel később szembesülnek vele az emberek, és az egészségügy.

Egyes feltételezések szerint az utóbbi években megnövekedő rákos megbetegedések száma is azért ennyire magas, mert a modern élelmiszerekben használt ízesítő, ízfokozó és tartósítószerek annak idején nem lettek kellően bevizsgálva, és ma még nem ismerjük eléggé káros hatásaikat.

egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 55044





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet