​Fenyegetést kapott Müller Cecília, éjjel-nappal védik: a fenyegetőről kétféle információ jött

2021. február 1., hétfő
Teljesen megőrült a világ? Állami testőrségnek kell védeni Müller Cecíliát, amióta az országos tiszti főorvost életveszélyesen megfenyegették.

Az apró Fejér megyei település háziorvosaként kezdő, országos ismertséget szerző doktornő mellett most a nap 24 órájában ugrásra kész fegyveresek vannak, ami azt bizonyítja, a fenyegetést vagy fenyegetéseket igenis komolyan kell venni.

Ami biztos: a hivatalos szervek részéről teljes a hírzárlat, senki nem mond semmit. Jellemző, hogy még forrásaink információi is különbözőek az ügyben: egyik, kormányközeli informátorunk szerint egy járványtagadó csoport őrült tagja fenyegethette meg a tiszti főorvost, orvosi körökből viszont az jutott el hozzánk: egy, a lezárások miatt elkeseredett ember műve mindez. Ami viszont tény, a tettes ellen szabályos hajtóvadászatot indítottak a hatóságok.﷯

Ami viszont egyértelmű – a Blikk több helyről is így értesült – , hogy kemény fenyegetést kapott Müller Cecília.

A Koronavírus Sajtóközpont a Telexnek megerősítette, hogy a hatóságok biztosítják Müller Cecília védelmét.

Kerestük a rendőrséget és a Belügyminisztériumot, hogy megtudjuk, pontosan mivel és milyen módon fenyegették Müller Cecíliát, valamint hány fős testőrség védi, de lapzártáig nem válaszoltak kérdéseinkre.﷯

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint még járványhelyzetben is szokatlan a személyi védelem a tiszti főorvosnak, tudomása szerint sehol máshol nincs erre példa a világon.

– Ez most megint valami nagyon tipikusan magyar helyzet. Azt gondolom, több, akár egymással kapcsolatban álló fenyegetésről lehet szó, nem csak arról, hogy valaki a Facebookon egy kommentben dühöngött volna. A pszichológusok és más szakemberek elemezték a körülményeket, ﷯s biztosan komolynak találták, ha javasolták a személyi védelmet – vélekedett Tarjányi.

A szakértő szerint jellemzően miniszterelnöknek, köztársasági elnöknek, esetleg minisztereknek biztosítanak személyi védelmet. Őket pozíciójuk miatt szükséges védeni.

Tarjányi Péter kizártnak tartja, hogy nem valós veszély, hanem csak úgymond politikai marketingról van szó.


Megtekintések száma: 3686

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet