Fénylő robbanást észleltek a Michigan-tó felett

2017. február 7., kedd




Az eseményt még a rendőrség biztonsági kamerái is rögzítették.

Elképesztő jelenségre lettek figyelmesek a lakosok a Michigan-tó környékén. A vízterület felett ugyanis egy hatalmas, fénylő valami suhant el az éjszakai égbolton, a felhők között.

Az események éjjel fél kettő környékén következtek be. Valami belépett a Föld légkörébe, és hatalmas izzás kíséretében elkezdett égni, majd teljesen szétporladt az atmoszférában.

Eleinte idegen űrhajóra, vagy egy lezuhanó csészealjra gyanakodtak az emberek, fel is röppentek ilyen fajta hírek, azonban a csillagászok eloszlatták a kételyeket, mivel kiderült, hogy egy a Földnek csapódó aszteroidáról van szó.

Hogy végül elérte a felszínt, vagy sem azt nem tudni. Nagy valószínűséggel darabjaira hullhatott még a levegőben, ám kisebb-nagyobb darabok a tóba hullhattak belőle.

A becslések szerint az objektum átmérője közel 1 méteres volt és 272 kilogramm súlyú volt.

Az űrből érkező látogatót még egy ideig a radarokon is látni lehetett, már akkor biztosak voltak benne, hogy a folyamatos süllyedés miatt egy űrszikla lehet.

Hatalmas volt az általa keltett robbanás is, egyes számítások szerint 10 tonna TNT felrobbantásának megfelelő energiával rendelkezett.

Ha te is érdekesnek találtad, OSZD MEG másokkal is!

érdekes video érdekesség csillagászat űrkutatás aszteroida


Megtekintések száma: 45123





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet