Fénylő ufót filmeztek Canberrában?

2016. január 7., csütörtök




Egy erősen világító ismeretlen eredetű fényt kaptak lencsevégre egy ausztrál városban.

[dropcap]A[/dropcap] felvétel, amit eredetileg január 3-án töltött fel, csak nemrég robbant be a médiába. Ufó szakértők vizsgálták meg, hogy megállapítsák hitelességét. Az első vizsgálatok szerint a felvételt nem manipulálták. Kérdés, hogy akkor mit láthatunk a videón? Idegen űrhajót, mely fényt bocsájt ki, vagy valami mást?

Az biztos, hogy nem valami ember által keltett mesterséges jelenség, vagy illúzió, valamint a vizsgálatok után a trükk is kizárva. A videó olyan népszerű lett, hogy közel 200 ezren nézték meg feltöltése óta, és ez a szám egyre csak nő.

A kommentelők hamar kiokoskodtak egy lehetséges természetes magyarázatot a videón látottakra. Olyan, mintha valamiféle villámcsapás lenne, de ahhoz túl szokatlanul mutatkozik. Éppen ezért arra gyanakodnak, hogy egy gömbvillámot sikerült videóra vennie a felvétel feltöltőjének.

gombvillam

A gömbvillám avagy régies nevén a matató ménkű egy kifejezetten ritka, vélhetően elektromos jelenség; a troposzférában előforduló elektromos kisülések legritkábban megfigyelt fajtája. Alapvetően egy fénylő, változatos alakú, de általában gömbszerű, a többi villámhoz képest lassú mozgású és hosszabb életű, rendszerint földközeli objektum. Létezése önmaga is hosszú ideig vita tárgyát képezte, mibenlétének és keletkezésének körülményei egyelőre még nem tisztázottak.

Kutatását nehezíti, hogy laboratóriumi körülmények között való előállítása nem megoldott; ugyan a legutóbbi idők kísérletei nyomán hasonlót már sikerült létrehozni, a vélemények azonban erősen megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy ez valóban gömbvillám lett volna.

A gömbvillám tehát megosztja a tudományos társadalmat, és még nem sikerült komolyabban megvizsgálni a jelenséget, így rengeteg a talány.

ufó ufók idegen idegenek


Megtekintések száma: 15706





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet