​Ferenc pápa a Hősök terén fog misézni

2021. május 13., csütörtök




Az eucharisztikus kongresszus zárómiséjét fogja a pápa pontifikálni.

Szeptember 11-én a Kossuth téren Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét, amely után a hívek az Oltáriszentséget kísérve a Hősök terére vonulnak. A záró szentmisét, a statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén – közölték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői csütörtökön.

Azt is elmondták, szentmisék, lelkiségi, kulturális és családi programok szerepelnek a NEK eseményei között, amelyet szeptember 5. és 12. között tartanak Budapesten.

Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője ismertette: a kongresszus nyitó szentmiséjét szeptember 5-én szintén a Hősök terén tartják.

Fábry Kornél, a NEK főtitkára elmondta, szeptember 6. és 10. között a Hungexpo területén a világ öt kontinenséről érkező előadók és lelkiségi programok várják a résztvevőket.

A kormány április végén arról döntött, hogy a NEK és az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás is kiemelt fontosságú rendezvénynek minősül.

Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Eucharisztikus Világkongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.t és kirobbanthatja a harmadik világháborút?


Megtekintések száma: 32353





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet