Ferenc pápa vészjósló dolgot jelentett be: ez már a vég kezdete?!

2019. január 15., kedd
Olyan súlyos a Földünk helyzete és az emberiség és a társadalom jelenlegi állapota, hogy a világ vezető véleményformálói is felhívták a figyelmet a veszélyre, mely minden élőlényre leselkedik.

Ferenc pápa a Vatikánban az üzleti élet nagyágyúi előtt most felemelte a hangját az óceánokat szennyező műanyaghulladék ellen.

Azt ugyanis még az egyház vezetője is megelégelte, amiylen brutális gyorsasággal és módokon szennyezte az emberiség a tengereket, világóceánokat.

Már Ferenc pápa is megelégelte és a teremtésvédelem negyedik imanapjához intézett hétvégi üzenetében közös fellépésre szólította fel az embereket az óceánok műanyagokkal való szennyezése ellen.

Az egyházfő az elmúlt években már többször felemelte a szavát az ember által előidézett globális felmelegedés megállításáért is.

Az ENSZ adatai szerint évente mintegy nyolcmillió tonna műanyag kerül az óceánok, tengerek vízébe, elpusztítva a tengeri életet, behatolva az emberi táplálékláncba.

Ferenc pápa 2015-ben adta ki Laudatio si (Áldott légy) enciklikáját, amely a közös otthon gondozása címet kapta, és amelyben kiemelt szerep jut a környezetvédelemnek.

Az enciklika egyik fontos üzenete, hogy lépjünk ki az önpusztítás spiráljából.

Úszó műanyagok végtelen mezőin

Egy sérült delfin vergődik.

Testét ide-oda dobálja a hullámzó víz

Végigfut rajta a fájó kín.

Orrára szorult egy műanyag

Így többet nem ehet halat.

Pusztító ez a tengeri élet

De lassan már vége.

Beindult az önpusztítás spirálja,

A végét senki sem várja.

Felelősség az a szó, amit keresel

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen vallás ferenc pápa


Megtekintések száma: 41256

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet