Ferenc pápa világkatasztrófára figyelmeztet...

2019. június 18., kedd




Drámai hangnemben szólt a világhoz.

Gloáblis katasztrófa fog bekövetkezni, ha továbbra sem vagyunk hajlandóak lépni bizonyo ügyekben és scelekedni az emberiség megmentése érdekében.

Merthogy itt már régen nem az a tét, hogy melegebb lesz -e az időjárás, vagy sem.

Itt az a tét, hogy képesek leszünk-e fennmaradni abban az éghajlati viszonyrendszerben, ami vár ránk az évszázad végére.

Ferenc pápa a klímakatasztrófára hívta fel a figyelmet, nagyon erős szavakkal.

Egyenesen ökológiai katasztrófának hívta a klímaváltozást és annak hatásait.

Hangsúlyozta, hogy az éghajlati változások következményei mindenekelőtt a szegényeket sújtják, mivel ők az első áldozatai a szárazságnak, áradásoknak, hurrikánoknak.

Megjegyezte, hogy a kortárs társadalmat terheli felelősség, hogy a mai fiataloknak és a következő generációknak ne teljesen "tönkretett" világot hagyjon hátra.

Az egyházfő a globális szénfogyasztás csökkentését szorgalmazta kiemelve, hogy az energiaforrások módosítása többek közt munkahelyeket teremthet, csökkentheti a klímaváltozás okozta társadalmi különbségeket, növelheti a ma az éghajlatváltozás sújtotta térségekben élők életminőségét.

Ferenc pápa a környezeti források bölcs és etikus használatára szólított fel. Ezek között említette a szén piaci árának alakítását is.

Megjegyezte, az idő sürget, és halogatás helyett "itt és most" lépésekre van szükség.

A teremtett világ kincseinek védelmére szólította fel az emberiséget.

A kérdés már csak az, hogy az emberiség továbbra is gyarló marad, és kipusztítja ezáltal önmagát, vagy hajlandóak vagyunk végre felülkerekedni és eltüntetni az ökológiai lábnyomunkat, amit a bolygóba beletapostunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány pápa kmíaváltozás


Megtekintések száma: 40054





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet