Fiatal gyerekeket zaklatott a Vatikán legbefolyásosabb bíborosa, az egyház "pénztárnoka": a vádirat is kimondta!

2019. június 28., péntek




George Pell bíboros a Vatikán pénzügyeit kezelte éveken át, és Ferenc pápa második kulcsembere volt az egész egyházi hierarchián belül, meglehetősen bizalmi viszonyuk volt.

Ezért tartják sokan elképzelhetetlennek, hogy az ausztrál bíboros "ügyeiről" nem tudott... Sokkal valószínűbb, hogy mindenről tudomás volt ugyan, de egyszerűen félrenézett...

Egyik tizenéves áldozata 2014-ben meghalt.

Az édesapa szerint azért, mert nem tudta feldolgozni a molesztálást, szerinte ezért a bíboros kezéhez vér is tapad. A 77 éves pap ártatlannak vallja magát... még most sem képes ugyanis beismerni a nyilvánvalót...

Ilyenkor mindig feltesszük a kínos kérdést, amit “nem illik” feltenni:

A modern idők papjainak nagy része tényleg csak bort iszik és vizet prédikál?

A Vatikán és maga az egyház soha nem nézett még szembe ilyen durva szintű hitéleti válsággal.

A hitelességüket sorra kezdték ki az elmúlt évek botrányai.

Volt itt melegbotrány, sátánista szertartásokról szóló hírek, gyermekrablási ügyek, molesztálás, vagy épp hatalommal való visszaélés, sikkasztás, pénzmosás.

Nemrég pedig újra elővették azokat a régi, több évtizedes aktákat is, melyek bizonyítják, hogy a második világháború végén náci tiszteket menekítettek ki Dél-Amerikába.

Nem véletlen, hogy sokan egyfajta belső leépítést, puccsot sejtenek az egyházon belül.

Mások úgy vélik, hogy a Vatikán hanyatlásnak indult erkölcsileg, és végleg felszámolhatja magát,d e minimum egy kritikus átalakuláson kell keresztülmennie.

Ha nem képes megtisztulni, bármennyire is fájdalmas lesz ez a folyamat, akkor világszerte hívek tízmilliói fognak elfordulni az intézménytől.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes vatikán politika


Megtekintések száma: 84907





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet