Fiatal vérplazma lehet az emberi örök fiatalság elixírje? Megdőlt a dogma, miszerint az öregedés visszafordíthatatlan!

2016. november 17., csütörtök




Egy klinikai kísérlet során képesek voltak fiatal vérplazmákkal megfiatalítani öreg egereket. Csupán egy lépésre vagyunk az örök fiatalságot ígérő, régóta keresett életelixírtől?

Az emberiség mindig is kacérkodott az örök élet gondolatával. Nem csak az egész történelmünk szólt az egyre hosszabb élet kereséséről, de mindennapjainkban is a hosszú életet és a boldogságot keressük.

Történelmünk kezdete óta törekszünk az örök életre

Hisz ki ne szeretne minél tovább élni, minél teljesebben? Akiknek jó az élete, azok egészen biztosan szeretnék meghosszabbítani az életüket, ha tehetnék, akár néhány nullával is.

Ahogyan a Föld lakosságának átlagéletkora szép lassan nő, úgy jutunk a tudomány által egyre közelebb a megoldáshoz, hogy elérhető közelségbe kerüljön az örök fiatalság elixírje, a vágyott ital, melytől örökké fiatalok maradunk.

Már az ősidőkben is sok legenda keringett különféle sámánokról, akik ismerték az örök élet titkát, és különféle mágikus italokat kotyvasztottak, mellyel elhitették egyes népekkel, hogy örökké a Föld vidékein fognak barangolni tőle.

Amerikában szintén az ősi időkben több olyan természetes anyagokból álló koktélt ismertek az indiánok, melyek képesek voltak valamennyire megfiatalítani a testet.

A még ma is használt, korábban sámánok által készített indián főzet DMT-t tartalmaz, amelyről több vizsgálat már korábban is kimutatott jó tulajdonságokat, és képes újraépíteni az agyat.

Az amazóniai sámánok szent söre, az ayahuasca bizonyos vegyületei új idegsejtek születését serkentik.

Igazi életelixír

Az ilyen, és ehhez hasonló italokat már több hosszú éve tanulmányozzák a kutatók, hogy rájöjjenek, hogyan lehet ezek alapján valami olyan főzetet alkotni, mely képes véglegesen megállítani az öregedést, vagy akár visszafordítani azt.

Most egy új kísérletsorozat még közelebb vitt minket a megoldáshoz. Fiatal páciensek vérplazmái segítségével voltak ugyanis képesek öreg egereket megfiatalítani.

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy újra sikerült fiatallá tenni őket, vagyis az a dogma, hogy az öregedés folyamata nem visszafordítható, teljesen megdőlt!

Már korábban is végeztek hasonló kísérleteket, akkor még csak egerekkel. Vagyis fiatalabb egyedek vérplazmáját fecskendezték be idősebb egyedekbe, és figyelték a reakciókat. Az egerek ekkor váratlanul megfiatalodtak, nem csak a véráramuk, az agyuk, hanem a testükben található szervek is.

Emberekkel is működhet!

A mostani kísérlet azért ennyire szenzációs, mert most emberi vérplazmákat fecskendeztek bele az egerekbe, és a hatás így is ugyanazt eredményezte.

Ez azt jelenti, hogy emberekkel is működik a megfiatalítás, és hamarosan végrehajthatóak lesznek az első emberi kísérletek is az elkövetkező 2-3 évben.

A kísérletsorozat alatt 18 éves emberek vérplazmáját három héten át hetente kétszer injektálták 12 hónapos - emberi életkorban ez körülbelül 50 éves - egerekbe. Ebben az életkorban már lassabban mozognak, és romlik a memóriaképességük is.

A vérplazmával kezelt egerekbe visszatért a fitt mozgáskedv, az agyukban megfiatalodtak a sejtek, és a szerveikben is végbementek hasonló változások.

A kutatók most úgy hiszik, hogy a módszer alkalmas lehet az emberi öregedés késleltetésére, megállítására, vagy akár teljes visszafordítására is.

Hosszú még az út ahhoz, hogy egy igazi örök fiatalságot ígérő elixírt alkossanak a tudás alapján azt orvosok, de már alig egy lépésre lehetünk attól, hogy elérhető közelségbe kerüljön.

egészség orvostudomány emberi test örök élet egészség megelőzés fiatalítás örök fiatalság


Megtekintések száma: 57703





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet