Figyelem: 14 méegyére adtak ki riasztást az időjárás miatt!

2019. december 4., szerda




Erről jobb, ha mindenki tud!

A havas északi tájakon -10, -15 fokig süllyedhet a hőmérséklet csütörtök hajnalra.

Szerdán hideg, száraz idő várható, reggelre többfelé pára, köd, zúzmarás köd képződhet, néhol ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Délután többfelé kisüthet a nap. 

Északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. Napközben -4 és +5 fokot mérhetünk, fagypont alatt a havas, tartósan felhős tájakon marad a hőmérséklet.

Nem lesz front térségünkben - írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyére adott figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt.

Csütörtökön is párásan, ködösen indul sokfelé a nap, majd napközben többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Északnyugaton helyenként élénk, néhol erős lehet a délkeleti szelet. 

A havas északi tájakon -10, -15 fokig süllyedhet a hőmérséklet hajnalra. Napközben -3, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Pénteken napos idő valószínű. Reggel továbbra is találkozhatunk ködös tájakkal. A légmozgás nem lesz jelentős. Marad a fagyos hajnal, a még havas északi tájakon -10 fok körüli minimumokkal. Nappal a maximumok -1, +8 fok között alakulnak.

Szombaton még fagyos lesz a reggel, köd és pára ismét kialakulhat. Változóan felhős lesz at idő, keleten és északon kevés záporra is van esély. 

Napközben 3-11 fokot mérhetünk. Vasárnap még ugyan ködös lehet a hajnal, kemény fagyra azonban már nem kell készülni. Kora délután 3-9 fokos maximumokat mérhetünk.

Az ónos szitálás akkor alakul ki, mikor a ködös időben a levegőben lévő apró vízcseppek, melyek lehetnek pozitív hőmérsékletűek, vagy akár túlhűltek, kihullnak a fagyott talajra, és ott azonnal megfagynak, így egy szinte alig észrevehető, vékony, de nagyon csúszós, jeges réteget hoznak létre. 

Emiatt közúton és gyalogosan is veszélyesebbé válik a közlekedés.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes figyelmeztetés


Megtekintések száma: 22256





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet