Figyelem: a világtörténelem legerősebb hurrikánja tart Európa felé!

2017. október 16., hétfő




Az Ophelia hurrikán hétfőn éri el a Brit-szigeteket. Az adatok szerit soha nem érte még el ennyire erős hurrikán Európát. És még nem ért teljesen ide, ez csak a kezdet!

Európa időjárás béli történelme alapos változáson mehet keresztül az Ophelia hurrikán megérkezésével.

Azelőtt soha nem érte el ennyire erős hurrikán ugyanis Európa partjait. Ezt több meteorológiai mérés és kutatás is megerősítette. 

Az M1-es csatornán itthon is arról beszéltek, hogy ez a hurrikán teljesen egyedi, és el is éri majd Európát, hatalmas időjárási anomáliákat okozva ezzel.

"Teljesen példátlan, hogy ez a 3-as erősségű vihar Európa felé vette az irányt "– mondta, hozzátéve: egy hurrikán 2005-ben elérte az európai partokat, de az nem volt ennyire erős.

Ez megint csak azt erősíti, hogy a globális éghajlatunk egyre inkább kezd szélsőségessé válni.

Ezek a szélsőséges "kilengések" pedig egyre erősebbek és gyakoribbak lesznek az elkövetkező években, évtizedekben.

Az Ophelia jelenleg az Azori-szigetektől tart a Brit-szigetek felé, elsősorban Írországot találja el.

Hozzátette azonban, hogy számítások azt mutatják, hogy már nem hurrikánként, hanem mérsékelt övi ciklonként ér partot, de akár 160-170 kilométeres széllökések is lehetnek az ír partoknál.

Felhívta a figyelmet arra is: napra pontosan harminc éve történt, hogy az addigi legerősebb viharciklon érte el a Brit-szigetek déli részét.

Sőt, a mostani meleg októberre is magyarázattal szolgál: az októberi szép, tartós meleg Magyarországon is részben annak a levegőnek köszönhető, amely a hurrikán előtt Európa felé áramlik.

Idén nemcsak a légkör és az északi félteke hőmérséklete szokatlanul magas, hanem emiatt az óceán vizének hőmérséklete is.

Egyre több olyan jel létezik és figyelhető meg az időjárásban, mely annak drasztikus változását vetítheti tehát előre.

Erre nem árt Európának is felkészülnie, és még saját hazánknak, Magyarországnak is, ugyanis idővel komolya veszélyforrás lehet az Európa felé tartó egyre gyakoribb hurrikánok "hada".

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány érdekes érdekesség klímaváltozás hurrikán


Megtekintések száma: 45515





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet