Figyelem! Erős vegyszerekkel kezelt máj került a magyar üzletek polcaira!

2017. október 4., szerda
Semmiképpen se vedd meg! Ezt tudni róla eddig!

Mérgező, erős vegyszerekkel kezelt májak kerültek forgalomba, és a boltok polcaira Magyarországon.

A különleges csirkemáj több magyar áruházlánc polcaira is felkerült.

A termék eredetileg egyébként Brazíliából származik, és már eleve az ára is nagyon gyanús kellene, hogy legyen sokaknak, mivel pofátlanul olcsó.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács igazgatója szerint a szóban forgó termékekkel más gond is van.

Európában ugyanis jellemzően a levegő áramoltatásával hűtik a húst, a braziloknál viszont alacsony hőmérsékletű vízbe mártják. Ebben a folyadékban pedig Európában nem megengedett vegyszerek gátolják meg a baktériumok elszaporodását.

A relatív olcsóságra az is magyarázat, hogy nálunk sokkal szigorúbbak az állategészségügyi és állatjóléti előírások is, ezeknek a betartása további plusz költségeket ró a tenyésztőkre.

„Ezekben az országokban a termelés körülményeinek szabályozása nem túl feszes. Így aztán mindig fölvetődnek kételyek azzal kapcsolatban, pontosan mit tartalmazhatnak a termékek”

Nem tudni arról, hogy bármilyen más, komolyabb élelmiszer-biztonsági probléma felmerült volna a termékekkel kapcsolatban.

Az utóbbi időben azonban sok szállítmányt fordítottak vissza az angol, holland, német kikötőkből Brazíliába, ez pedig igen árulkodó jel lehet.

A termékek a Tesco és az Auchan üzleteiben kaphatók, és Perdix márkájú gyorsfagyasztott csirkemáj néven futnak.

Anélkül, hogy bárkit szándékosan bojkottra hívnánk, csak annyit mondunk, hogyha kedves az egészsége, és biztosan nem szeretne kockáztatni, érdemesebb megvenni más, drágább termékeket.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró egészség megelőzés közérdekű éellmiszeripar


Megtekintések száma: 99867

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet