Figyelem: ha ezeket a jeleket észleled magadon, AZONNAL fordulj orvoshoz!

2018. január 1., hétfő




Nem játék, sokan nem is tudják, hogy az életükkel játszanak.

Nem mindig figyelünk oda az egészségünkre, ez sokszor jellemző ránk, emberekre.

Vannak dolgok azonban, melyek súlyosan megbetegíthetnek minket, sőt, az életünket is komolyan veszélyeztethetik.

Ezek közül sok olyan van, mi felett elsiklunk. Ha az alábbi tüneteket észleled magadon érdemes komolyan venni, a szervezeted ugyanis azt jelzi, hogy komoly a baj.

Alattomos betegségről van szó.

Rengeteg ok következtében kialakulhat, leggyakoribb ezek közül a diabétesz és a magas vérnyomás, illetve az összes fent említett megbetegedés okozhatja.

Utalhat rá a vér megjelenése a vizeletben, a vese tájékán jelentkező fájdalom, a fájdalmas vizeletürítés, a vizeletürítések közötti időtartam és a távozó vizelet mennyiségének megváltozása, ödéma a bokán és a szem alatt, fáradtság.

A betegség előrehaladtával újabb tünetek jelentkezhetnek.

Nagyon gyakori az éles fájdalom is... A vesebetegséget nagyon fontos komolyan venni, és időben észlelni, hogy megelőzzük a sokkal súlyosabb állapotot.

Egyes tünetek, mint amilyen a fent említett véres vizelet, szerencsére hamar elviszik az orvoshoz a megriadt beteget.

Ilyenkor tulajdonképpen az történik, hogy lecsökken a veseműködés, vagy a vesekárosodás tünetei tartósan fennállnak, azaz a vese nem képes kielégítően ellátni a feladatait.

Óriási jelentősége van, ha ez a szervünk megbetegszik. A vese ezen kívül több hormon előállításáért felelős. Ezek a csontvelőt vörös vértestek képzésére stimuláló eritropoetin, valamint a vérnyomás szabályozásában szerepet játszó renin.

Szóval nagyon fontos, hogy jól működjön, szélsőséges esetben ugyanis az életünk a tét.

Súlyos veseelégtelenség kialakulása esetén, dialízis, vagy veseátültetés válhat szükségessé. Fontos tehát a krónikus vesebetegség mielőbbi felismerése és kezelése.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség életmód betegségek


Megtekintések száma: 74100





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet