Figyelem: nemsokára tényleg eléri a Föld felszínét ez az objektum!

2017. október 20., péntek




Nem árt felkészülni, akár nagyobb katasztrófa is lehet belőle!

Hamarosan egy gigantikus méretű objektum lép be a Föld légkörébe.

Nem súrolja, és nem elhalad mellettünk, hanem egészen biztosan be fog lépni a Föld légkörébe, hogy ott majd egy része elégjen, egy része pedig akár a felszínbe csapódva óriási károkat okozzon.

Az objektumnak lesz olyan darabja, ami egészen biztosan eléri a felszínt. A NASA azt is megerősítette, hogy nem kizárt, hogy lakott területre hulljon.

Bár ennek kisebb az esélye, de ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor emberek tucatjainak, százainak halálát okozhatja, és több ezer sebesültet hagyna maga után.

Kína Tienkung-1 (Tiangong) nevű, 8,5 tonnás és eredetileg 2011-ben kilőtt űrállomása akaratlanul letért a pályájáról, és néhány hónapon belül a Földbe fog csapódni, tájékoztatott a Guardian.

Kínai tisztviselők még 2016-ban tájékoztatták az ENSZ-t, hogy gyakorlatilag elvesztették az építmény fölötti irányítást, amely így 2017 októbere és 2018 áprilisa között valamikor belevágódik majd a bolygóba.

Jonathan McDowell, a Harvard Egyetem asztrofizikusa a Guardiannak azt mondta, hogy az objektum a várakozásokhoz képest gyorsabban lépett be az atmoszférába, és így a lendületes földet érés feltehetőleg a periódus korábbi szakaszában fog bekövetkezni.

Az űrállomások szabványa szerint a Tienkung-1 nagyon kicsi, csupán három űrhajóst tud befogadni. Elsődleges célja, hogy prototípusként szolgáljon a jövő kínai űrállomásai számára.

Valószínűtlen, hogy a tudósoknak pár óránál több ideje lesz majd a Tienkung-1 becsapódási helyének és idejének pontos meghatározására.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány érdekes kataklizma


Megtekintések száma: 41297





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet