Figyelem: óriási hidegfront érkezik: 10 fokot is zuhanhat a hőmérséklet a jelentések szerint!

2018. február 1., csütörtök




A meteorológusok szerint brutális változás van készülőben.

Azt már tudni lehet, hogy a csütörtöki nap rendkívül lehangolónak és borongósnak ígérkezik.

Azonban az előrejelzések szerint valami ennél is ijesztőbb várhat ránk a hétvégén. Olyan gigantikus hullám érkezik, ami akár jelentős lehűléssel is járhat.

Ez a lehűlés pedig akár 10 fokot is jelenthet.

Pénteken egy hazánkat kettészelő, hullámzó frontrendszer hatására többfelé kell esőre, az Alpokalján és a magasabban fekvő területeken havas esőre, havazásra számítani. A Duna-Tisza közén és délnyugaton zápor, zivatar is kialakulhat.

Szombatra az idő tovább változik. Úgy tudni, hogy több helyen viharossá fokozódhat a változó irányú szél. Napközben 1-8 fokra van kilátás.

A meteorológusok szerint is nagyon nagy lesz a változás, és a hét elején mért meleghet képest 10 fokkal esik majd vissza a hőmérséklet, ez pedig elég drasztikus.

A rendkívüli hideg alapjaiban véve határozhatja meg a jövő hét időjárását is, és egyre több szakember arról beszél, hogy visszatérhet a tél az országba.

Az elmúlt években egyébként érdekes megfigyelés volt, hogy a tavas egyre inkább eltűnt, és egy átmenet nélküli időszak vette át a helyét, ahol hirtelen nő meg, vagy csökken a hőmérséklet.

Sokak szerint már gyakorlatilag nincs is tavas, és a tél még márciusban is beüthet, mint azt tette is néhány éve március 15-én.

A hó és a hideg egyik napról a másikra tud eltűnni, és a klimatológus szakemberek szerint az ősz is kezdi elveszíteni eredeti, jellegét...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás időjárás előrejelzés


Megtekintések száma: 29264





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet