Figyelem: összefüggések derültek ki: mérgezett fűszernövény szedi áldozatait Magyarországon!

2018. április 27., péntek




Többen kórházba kerültek, nagy a baj! Ezt lehet eddig tudni!

Nemrég több hazai média is megtudta, hogy atropin mérgezéssel kezelnek 2 embert a Honvédkórházban. Állapotuk jelenleg teljesen stabil, nincsenek életveszélyben.

Az esetről nemrég a Honvédelmi minisztérium is beszámolt.

Kettő, hasonló tüneteket mutató, zavart állapotban lévő és lázas beteget szállított az Országos Mentőszolgálat a Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumába.

A betegek jelenleg stabil állapotban vannak, további megfigyelésük és kezelésük még tart – közölték.

Egyúttal a NÉBIH jelentette nemrég, hogy csattanómaszlaggal mérgezett fűszerkömény került a boltok polcaira. Ezt ugyan kivonták a forgalomból, de előfordulhat, hogy megvásárolhatták az emberek a figyelmeztetés előtt vagy annak ellenére.

Az összefüggések egyértelműek, emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény mérgezésről.

Az érintett kormányhivatalok elkezdték az események kivizsgálását, a Nébih pedig megkezdte a termékcsoport mintavételekkel egybekötött célellenőrzését.

A hatóság a vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.

A Nébih közleményében most ismét arra hívja fel a vásárlók és a vendéglátók figyelmét, hogy ezeket a termékeket, valamint az Egyiptomból származó fűszerkömény termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód figyelmeztetés veszély


Megtekintések száma: 26183





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet