FIGYELEM! Szalmonellával lehet fertőzött 3000 tonna marhahús: kitört a botrány

2018. október 6., szombat
A híradások szerint a szakemberek szalmonella járványként kezelik az esetet, miután 16 tagállamból összesen mintegy 60 megbetegedésről érkeztek jelentések.

Az amerikai mezőgazdasági élelmiszerbiztonsággal foglalkozó felügyelet szerint a visszahívás nyers, nem feldolgozott, élelmiszerüzletekben árult marhahús termékeket érint.

A visszahívás az arizonai JBS Tolleson nevű cég termékeit érinti.

Hírtelevíziók beszámolója szerint a visszahívott termékeket július 26-a és szeptember 7-e között csomagolták, és szerte az országban bekerült a nagy kiskereskedelmi láncok illetve húsárukra szakosodott kereskedekések - Walmart, Cedar River Farms Natural Beef, Showcase, Showcase/Walmart és BS Generic - kínálatába, jellemzően saját márkás termékként.

A felügyelet azt javasolja a fogyasztóknak, ha vásároltak az érintett termékekből és még nem fogyasztották el azt,

semmiképp ne dolgozzák fel a húsokat.

Azt kérik a vásárlóktól, vigyék vissza oda, ahol vették, vagy egyszerűen dobják ki a szóbanforgó termékeket.

A hivatal munkatársai egyúttal azt is jelezték, a nyers húsokat az előírt, megfelelően magas hőmérsékleten szabad csak feldolgozni,

lehetőleg olyan edényben, amely rendelkezik saját termométerrrel a belső hőmérséklet jelzésére.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a szalmonellás fertőzés tünetei a szervezetbe kerülés után 12 és 72 óra között időtartamban jelentkeznek a leggyakrabban. Különösen a gyerekeket és a legyengült immunrendszer bírókat fenyegeti a fertőzés, amelyet komolyan kell venni, mert kezelése sok esetben kórházi ellátását is igényelhet.

OSZD MEG másokkal is!

rendkívüli húsipar


Megtekintések száma: 14057

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet