FIGYELEM: TÁMOGASSUK MEG valamivel, nyomjatok valamit kamionos Marcsinak, aki bejárta a világot

2023. szeptember 26., kedd
Lássa, mennyien drukkolnak neki! Részletek a kommentekben. ⬇

Mennyit vagy hajlandó megtenni annak érdekében, hogy még több időt tölts a partnereddel? Ilek Mária Rebeka azt tette, amire csak kevesen vállalkoznának: nyelvész doktorból kamionsofőrré alakult át.

Azóta a férjével egy négyzetméternyi területen töltik a napjaikat, közös munkájukkal pedig számos csodás élményt élnek meg.

Mária Rebeka blogjában megosztja, hogy férje a szerelme, szövetségese, legjobb barátja, és a tökéletes társa az utazásban is. Ezt olvasva könnyen felmerülhet a sárga irigység érzése az olvasóban.

Ami még lenyűgözőbbé teszi a történetet, az az, hogy Marcsi nem csak álmodott a kalandokról, hanem valóra is váltotta az álmait, bármilyen külső elvárások vagy kételkedők is akadályozták volna.

Felnőtt élete elején Mária Rebeka nyelvtanárként dolgozott, és bár sok időt töltött egyedül a kamionsofőr párja miatt, hosszú távon úgy gondolta, hogy beilleszkedik a kamionos feleségek életébe. Minden megváltozott, amikor a párja ötletet dobott fel.

Nyolc évnyi "kamionos távkapcsolat" után az álmok végre valósággá váltak. Egy ideig csak a lehetőségen gondolkodtak, hogy Mária Rebeka is volán mögé ülhessen, de végül a kamionos vizsgát is letette. Az ösztönző erő mindig is az volt, hogy együtt lehessenek és valóra váltsák az álmaikat. Az élet egy izgalmas és változatos életstílust kínált neki, és ő boldogan elfogadta ezt a lehetőséget.

Marcsi története nem csak arról szól, hogy kilépett a komfortzónájából, hanem hogy egyenesen kiugrott belőle. A Suzuki kocsijukról egy hatalmas nyergesvontatóra való átszállás sem volt egyszerű technikailag, és az első közös útjaikat is végigstresszelte.

A kamionsofőr vizsgáját megelőzően még az államvizsgájánál is jobban izgult, mivel az államvizsga ismerős területen zajlott, míg a kamionos vizsga egy teljesen új kihívás volt.

Mégis, a templomi esküvőjüket a Felvidéken egy tűzpiros kamion vezette fel, amit Marcsi vezetett.

Az elmúlt nyolc évben Marcsi teljesen hozzászokott a kamionos életformához. Egy hónapban három hete úton van, tehát közös életük háromnegyed részét egy mindössze négy négyzetméteres fülkében töltik. De miért ne lenne ez elég? Például két szűk ágyon alszanak egymás felett, de az ő kapcsolatukat az jellemzi, hogy szívesebben alszanak egy közös, nagyon szűk ágyban.

Mikor megkérdezik őket, hogy nem mennek-e egymás agyára a hosszú együttélések során, Marcsi csak mosolyogva felel. Azt mondja, szerencséjük van egymással, és az életük, a kapcsolatuk egy végtelen kaland, amit sosem unnak meg. Egyszerűen imádják egymás társaságát, sokat beszélgetnek, és ez tartja őket egyensúlyban.

A jó ételekről sem kell lemondaniuk, még ha csak egy gázfőző áll is a rendelkezésükre. Marcsi rendszeresen főz: készít csirkés ételeket, krumplis tésztát, és spagettit a tábortűz mellett. Ha tehetik, a napjukat rántottával indítják.

Marcsi közösségi média platformjain sok elismerést és pozitív visszajelzést kap, és üzeni mindenkinek: bármit elérhetünk, ha csak akarunk!


Megtekintések száma: 13562

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet