Figyelem! Több száz homeopata terméket kellett visszavonni fertőzés miatt!

2018. szeptember 6., csütörtök




A Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy ne használják az egyik jelentős amerikai homeopátiás cég, a King Bio Inc. termékeit, mert azok veszélyesek lehetnek az egészségre.

A gyártó készítményeiben bakteriális fertőzés lehet, ami különösen a gyerekeket, a várandós nőket és a gyenge immunrendszerűeket fenyegeti.

Az FDA azután kezdett vizsgálódni, hogy kiderült, a cég néhány homeopatikus készítménye többféle baktériummal, például az immungyengeség esetén veszélyes Burkholderia multivorans-t tartalmazza. 

Az üzemben ezek után rendszeres mikrobiológiai fertőzés nyomaira bukkantak. A gyanú szerint a problémát a termékek előállításához szükséges vízrendszer okozta. 

(A homeopátia extrém mértékű higításokkal dolgozik, a potenciálás után a krtikusok szerint a szerben lényegében nem is marad az eredeti hatóanyagból. Ehhez mindenesetre rengeteg vízre van szükség elvileg.)

Az FDA javaslatának megfelelően a cég több száz termékét hívta vissza, miközben azt hangsúlyozzák, hogy nem tudni valós megbetegedésekről. 

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal nem csak a bakteriális fertőzések veszélyére figyelmeztet, általában is óvatosságra int a homeopátiával kapcsolatban. 

Azt bírálják, hogy a homeopátiában úgy marketingelek a termékeiket és írják ránagy betűkkel, hogy „biztonságos”, „egészséges” és hatékony, hogy mindezt senki nem vizsgálta meg érdemben.

Ugyanez a probléma sok más ország mellett Magyarországon is fennáll: mivel a homeopata szerek nem minősülnek gyógyszernek, mentesülnek a gyógyszerekkel szembeni szigorú szabályok alól.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód figyelmeztetés felhívás


Megtekintések száma: 30728





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet