Figyeljetek: Lora segítséget kér, nyirokcsomó daganattal küzd!

2018. március 22., csütörtök




Ha lehet, segítsünk neki azzal, hogy hírt adunk róla, és aki teheti, az pedig a cikkben megtalálja a módját, hogyan tud még segíteni!

Egy kislány élete nemrég teljesen megváltozott. 

Egy borzalmas betegség támadta meg, és amikor kiderült, hogy pontosan mi a baj, a család szinte egy emberként tört össze.

A kis Loráról kiderült ugyanis, hogy nyirokcsomó rákkal küzd, ez pedig kezdi felemészteni a test, és a család a reménybe vetett minden bizalmát.

Aki teheti, segítsen neki a küzdelemben. A Tégy Jót oldalon tudod támogatni őket, valamint lent a banki és egyéb adatok átnézésével.

Itt az anyuka levele:

Másfél évvel ezelőtt még csodálatos életünk volt, aztán minden megváltozott, rémálommá vált. 2016. 02. 19-én 13,5 éves kislányunk torokgyulladás következtében, antibiotikumos kezelés mellett, másfél nap után hirtelen elhunyt. 

A boncolás egyértelműen kimutatta, hogy halálát szívmegállás okozta, a halál okát nem tudjuk, mert az orvosok nem tudták megállapítani. Számunkra, mint szülők számára nem maradt más, mint a fájdalom, gyász és az örök kétely, hogy egy makkegészséges gyermek hogy halhat meg egyik napról a másikra? 

Dórikánk halálát a mai napig nem tudjuk feldolgozni, elfogadni.

Alig telt egy év, a sors tovább kísértett bennünket, kisebbik, 12 éves lányunk lett beteg. 2017. április 10-én, a nyakán, kulcscsont felett egy 5 cm-es nyirokcsomót észleltek Loránál a szabadkai közkórházban. 

Megbetegedése köhögéssel, megfázással és lázzal kezdődött. A magas láz antibiotikum hatására sem csillapodott, a gyulladás értéke nagyon magas volt a vérében, ezért teljes kivizsgálásra küldtek az újvidéki gyermekkórház onko-hematológiai osztályára. 

Hosszas kivizsgálás után, egy hónap elteltével közölték a diagnózist, kislányunknak nyirokmirigy daganata, azaz Hodgkin lymphomája van. A képalkotó vizsgálat kimutatta, hogy a mellkasa tele van megnagyobbodott nyirokmirigy csomóval.

Lorának ezután megkezdték a kemoterápiás kezelését. Az első blokk terápiát Újvidéken kapta meg, viszont a nem megfelelő körülményekre való tekintettel, arra az elhatározásra jutottunk, hogy a további gyógykezelést Budapesten szeretnénk folytatni. Mivel magyar állampolgárok vagyunk, sikerült rövid idő alatt felkerülnünk Budapestre, a Heim Pál gyermekkórházba.

Június 02-án folytatni tudták a gyermekünk kezelését. 4-6 blokk kemoterápia van előírva, ezek több hónap kezelést jelentenek. A második blokk terápia után megismétlik a képalkotó vizsgálatot, ennek függvényében folytatják a gyógykezelést. Amennyiben a mellkasa tiszta, még 2 blokk kezelést fognak alkalmazni nála, viszont fennáll annak a veszélye is, hogy a mellkasüreg nem tisztult ki, így másodlagos terv a sugárkezelés.

A budapesti tartózkodás és a sorozatos kezelések nagyon megterhelő anyagi vonzattal járnak számunkra. Lakhatásunk alapítványi segítséggel megoldott a kezelések időszakában, a mindennapi megélhetéshez szükségünk volna anyagi támogatásra. Semmiféle jövedelemmel nem rendelkezem, 

Szabadkán óvónőként dolgoztam, egyedüli jövedelemforrásunk a családi pótlék, amelyből jelenleg élünk, azaz havi 12.400 Ft. A férjem Szabadkán él, informatikusként dolgozik, munkabére 144.000 Ft, amiből fedezni tudja szabadkai családi házunk költségeit, illetve a saját napi szükségleteit. Úgy döntöttünk, gyermekünk gyógykezelése és további évekig tartó vizsgálatai miatt végleg Budapesten maradunk. Munkahelyet keresünk mindketten és áruljuk szabadkai házunkat.

Ahhoz viszont, hogy a kislányommal addig is élni tudjunk, szükségünk van az Önök anyagi támogatására. A lakhelyváltás nehézségei és az anyagi gondok hozzáadódnak a folyamatos szülői aggodalomhoz, a lelki és fizikai küzdelemhez.

A gyermekemnek és nekem a mindennapokra ételt kell biztosítanom, emellett Lorának ruházatra, lábbelire és tisztálkodási szerekre van szüksége, 5 éves kora óta allergiás-asztmával küzd, ezeket a gyógyszereket is biztosítanom kell számára.

Kérem Önöket, segítsenek nekünk, hiszen számunkra a mindennapi megélhetésünk sem megoldott. Minden segítséget nagyon köszönünk.

Frissítés: Lora PET-CT és MR eredménye decemberben bebizonyította, hogy a mellkasa kitisztult a rosszindulatú nyirokmirígy csomóktól.

Ennek ellenére várják a segítséget, így ha bármiben tudod segíteni Lora és családja életét, akkor OSZD MEG ezt a cikket, vagy vedd fel velük a kapcsolatot, támogasd őket!

BANKI ADATOK

Bank neve:
OTP Bank Nyrt.
Számlatulajdonos neve:
Kolecevic Silvija (édesanya)
Számlaszám:
11773092-00583440
IBAN:
HU62 1177 3092 0058 3440 0000 0000
SWIFT/BIC:
OTPVHUHB


OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség magyar segítség megahtó


Megtekintések száma: 68595





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet