FIGYELMEZTETÉS: ránk szakad az ég, kiadták a figyelmeztetést!

2019. június 16., vasárnap




Vasárnap országszerte brutális ítéletidővel ér véget a kánikula. Az is kiderült, milyen lesz a jövő hét időjárása, erre kell számítani!

Néhol nagy mennyiségű pusztító jégeső sem kizárt. Az OMSZ veszély-jelzést adott ki.

Az OMSZ a hőség miatt egész héten riasztást adott ki, mivel a hőmérséklet tartósan elérte a 30 fok feletti hőmérsékletet.

Sőt, Vörös Kód is érvénybe lépett, a kormányzat pedig fokozottan tájékoztatta az embereket a hőségről.

Szombaton szinte minden eddigi melegrekord megdőlt az országban számos helyen.

Ez megint csak azt támasztja alá, hogy 2019 nyara tényleg olyan pokolinak ígérkezik, mint azt a meteorológusok jósolták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt még másodfokú figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, elsőfokút pedig a fővárosra, Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére.

Emellett az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Vasárnap sem hűl le vészesen a levegő, a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet.

Napközben többnyire 30-36 fokig melegszik fel a levegő, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt alakulnak a maximumok.

Hétfőn az erős gomolyfelhő-képződés hatására többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, helyenként ismét lehet egy-egy hevesebb vihar is.

Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Valamelyest mérséklődik a forróság, de még így is 26-32 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a viharokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő.

Kedden is gyakran zavarhatják majd záporok, zivatarok a napos időszakokat, egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt, viszont a szél már csak viharok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes magyarország időjárás


Megtekintések száma: 95918





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet