​Földi László a 888-nak: „Ha az ellenzék nyer, ugyanaz lesz, mint Ukrajnában”

2022. március 18., péntek




A Békemenet résztvevői pontosan tudják, hogy őket semmilyen szinten nem lehet megfélemlíteni – jelentette ki a rákosmentiek mellett menetelő Földi László biztonságpolitikai szakértő. 

Hozzátette: 

„Ha az ellenzék nyer, ugyanaz lesz, mint Ukrajnában. Ukrajnában olyan kormány van hatalmon, ahol angolul beszélnek a kormányülésen.”

888.hu: Milyen benyomást tesz önre a Békemenet?

Földi László: Ahogy mindig is, kimutatja az igazi értékeket a tömeg. Pontosan tudják az emberek, mi az, amit követniük kell. Pontosan tudják, hogy őket semmilyen szinten nem lehet megfélemlíteni. 

Amit itt lehet látni – októberhez képest is még többen vannak, akik nyilvánvalóan elkötelezettek abban, hogy a normalitást választó politikai erőt akarják támogatni. És ez egy jó érzés.

888.hu: Érzi azt, hogy az emberekben van félelem, hogy esetleg visszajön a régi rendszer képviselete?

FL: Szerintem igen. Nagyon fontos lenne azoknak a szemét fölnyitni, akik ma azt hiszik, hogy egyszerű politikai választás lesz. Nem! Magyarország jövőjéről szavazunk.

Mégpedig olyan egyszerű fogalomban, hogy lesz Magyarország vagy nem lesz Magyarország. Ahogy mi azt megszoktuk, ahogy mi azt fontosnak éreznénk. És nagyon fontos lenne, hogy az egyébként a Fideszt nem kedvelő, de magukat magyarnak valló emberek is pontosan érezzék, tudják.

888.hu: Biztonsági szempontból van annak jelentősége, hogy a Fidesz győz-e a választásokon vagy pedig a baloldal?

FL: Egyértelműen. Ha az ellenzék nyer, ugyanaz lesz, mint Ukrajnában. Ukrajnában olyan kormány van hatalmon, ahol angolul beszélnek a kormányülésen. 

Magyarországra is ez a sors vár. És látjuk, hogy ennek iksz idő múlva, nem feltétlen azonnal, mi a következménye.


Megtekintések száma: 59044





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet