Földönkívüli eredete lehet a szvasztika 12.000 éves szimbólumának!

2020. március 9., hétfő




A Hitler által is használt, indiai eredetű horogkereszt lehet, hogy idegen eredetű.

Egy rendkívül érdekes elmélet látott napvilágot arról, hogy honnan is eredhet egész pontosan a szvasztika rejtélyes szimbóluma.

Ha az elmélet tényleg helyes – és erre számtalan közvetett bizonyíték is utal – akkor meglehet, hogy az egyik leghíresebb szimbólum földönkívüli eredetű.

A szvasztika a hinduizmus legszentebb nem szótagot ábrázoló jelképe. Napjainkban mégis főleg Hitlerrel, és a náci rezsim borzalmas gaztetteivel azonosítják, noha a jelkép legalább 12.000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

A motívumot legelőször valószínűleg Eurázsia korai lakói használták. Az indiánok között is elterjedt volt, valószínűleg már a két kultúra szétválása előtt is. Manapság az indiai vallási és polgári ceremóniákban rendszeresen használják.

A legtöbb indiai templomot, esküvőt, fesztivált és ünnepséget szvasztikákkal díszítik. A 20. század elejére az egész világon elterjedt, a jó szerencse jelképeként használták.

Adolf Hitler, és a nácik azonban alaposan lejáratták, beszennyezték ennek a jelképnek a jelentését.

Egy új szerint a szvasztika 12.000 éves múltja egészen a földön kívülre vezethető vissza, így nagy a valószínűsége, hogy földönkívüli, idegen erők játszhattak közre abban, hogy létrejöhetett.

10.000 évnél régebbi Amerikában és a világ más tájain, így Ázsiában és Európában is talált leletek alapján kijelenthető, hogy a szvasztika egy egységes jelrendszer eleme lehetett.

Egy másik megnevezése volt a gammadon. Eredetileg egyfajta szakrális szimbólumként használták a kezdetekben, gyakran volt a hinduk rituáléi során felhasználva. Egy rendkívül pozitív szimbólum volt, melynek nyomában a szerencse, és a jó cselekedet érzete járt.

Korábban már megfejtették, hogy a szvasztika "karjai" azért voltak horogban végződőek, hogy így gyűjtsék be a pozitív energiákat. Vagyis a szvasztika képes volt szimbólumként bevonzani minden jót, ami a világban található, és egy helyre összpontosítani.

De hogy is jön pontosan ide a földönkívüli eredet?

Nos, egy új elmélet szerint a szvasztika szimbóluma valójában úgy keletkezett, hogy az egésznek az égen látható, a Föld légkörébe belépő aszteroidák, meteorok voltak az alapjai.

A légkör ugyanis jelentősen eltorzította időnként a fényüket, mely pont szvasztika alakot öltött gyakran.

Ezt a jelenséget ma is számtalan a legkörbe belépő aszteroidánál figyelik meg. Egy szakértő szerint könnyen lehet, hogy a szvasztika szimbólumát innen mintázták. Az égi jeleket mindig is egyfajta pozitivitás lengte be.

A múltban bármi is jött az égből, azt valahogyan a felsőbbrendű lényekhez, istenekhez kötötték.

Ami pedig tőlük származott, az jó volt. Így alakulhatott ki a szvasztika kezdeti ábrázolása, mely aztán elterjedt az egész világon.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség hitler történelem ősi tudás szvasztika szimbólumok


Megtekintések száma: 258793





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet