Földönkívüli lény van Leonardo da Vinci leghíresebb festményébe kódolva?

2021. november 23., kedd
A mesternek bizonyítékai voltak az idegenek létezésére?

Egy bizarr Youtube videóban azt állítják, hogy a híres Mona Lisa festmény valójában egy földönkívüli entitást kódolt magába, ez lehet az egész műalkotás végső titka.

Az elmélet meglehetősen bizarr, sokak szerint nehezen hihető, de mivel logikusan építkezik, egyre több követője van. Ráadásul nem lehet tudni, végtére is már annyiféle verzió felmerült a festménnyel kapcsolatban, hogy bármi lehetséges.

A feltételezések szerint a 14. és 15. században alkotó festő és egyben zseni polihisztor birtokába juthattak olya bizonyítékok és információk, melyek egyértelművé tették számára a földönkívüliek létezését. Ha valóban így volt, az azt jelenthette, hogy a műveiben próbálta az utókor számára elrejteni az általa összegyűjtött tudást.

Akkoriban a szélsőségesebb nézeteket megtorolták, így az egyháztól, és egyéb megtorlástól tartva az utókor számára kódolta le egyes festményeiben az információkat.

Szerintük Leonardo da Vinci furcsa mosolya is egy földönkívülit takar valójában, és ezért nem lehetett az elején sokáig eldönteni azt sem, hogy Mona Lisa egyáltalán férfi, vagy nő volt-e.

Da Vinci egyik utolsó munkáján pedig egy földönkívüli entitást figyelhetünk meg az elmélet követői szerint.

A keresztelő Szent János című festménybe ez a démoni lény szándékosan volt belerejtve. Ahogyan a képen is láthatjuk, tükrök segítségével valóban felfedezhető egy titokzatos, nem emberi alak a festményen, mely utalhat a földönkívüliek létezésére.

Egy másik művében is elrejtette?

Míg az elméletben sokan hisznek, sokan úgy gondolják, hogy valójába csak azt látják bele a festményekbe, amit igazán bele akarnak látni, így nincs többről szó, mint egyfajta illúzióról, érzékcsalódásról.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek földönkívüliek idegenek bizarr leonardo da vinci összesküvés


Megtekintések száma: 294030

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet