Földönkívüli űrszondák keringhetnek a Naprendszerben, és a NASA tud róluk?

2018. január 9., kedd




Egy felvetés szerint az idegenek eszközei már egy ideje a Naprendszerünkben vannak, csak rejtőzködnek. Titkos kormányzati kutatás zajlik felkutatásukra?

Az ember mindig is az idegen élet létezését, és annak értelmét kereste, és úgy vágyott az idők során a kozmoszba, mintha egy utazó vágyna a meghódítandó ismeretlenbe.

Régóta játszadozunk a gondolattal, hogy egyedül vagyunk-e a világegyetemben, vagy létezhetnek rajtunk kívül más értelmes lények is.

Azonban évtizedek alatt sem találtunk arra utaló egyértelmű jeleket, hogy nem csak mi lennénk. A Fermi-paradoxon szerint, ha valóban tele van élettel az univerzum, azoknak már több millió év állt rendelkezésre a fejlődésükhöz, és már több milliárd szondát küldhettek szét a világmindenségbe kutatni.

Előbb vagy utóbbi ilyen szondákba kell botlanunk, különben vészesen csökken az esélye, hogy valaha rábukkanunk az idegenekre.

No, nem feltétlen azért, mert ez esetben nem léteznek. Hanem egy feltevés szerint az is elképzelhető, hogy mi vagyunk az első olyan fejlett civilizáció, mely a csillagközi utazások megvalósításának küszöbén áll.

Ezen teória szerint nálunk csak fejletlenebb civilizációk élnek a galaxisban, ezért nem találtuk még nyomát annak, hogy léteznek.

Pilóta nélküli, ismeretlen pályán keringő műholdak, és szondák lehetnek ugyanakkor a naprendszerünkben, ez nincs kizárva. A NASA saját bevallása szerint is csupán néhány százalékát ismerjük és vizsgáltuk már át a naprendszernek.

Ráadásul ezek az objektumok folytonos mozgásba lehetnek, mi több, talán álcázzák is magukat. Az egyik legvitatottabb elmélet szerint a Hold maga is egy álcázott gigantikus műhold, mely különféle megfigyeléseket végez, és tovább jelent egy idegen civilizációnak.

Ez a csillagközi Truman-show azonban csak egy lehetőség. Elképzelhető, hogy apró kis szondák keringenek az élet után kutatva ezekben a pillanatokban is a Kuiper-övben, és mit sem tudnak róla, hogy nincsenek mesze az emberi lények által lakott Földbolygótól.

Mivel a legkisebbek 1, a legnagyobbak 11 méteresek és egy tonnát nyomnak, így egy aszteroidamezőben, vagy egy bolygót körülvevő gyűrűrendszerben észrevétlenek maradnak.

Ráadásul az is lehet, hogy szándékosan rejtőznek, mert nem gondolják elég biztonságosnak a tényleges kapcsolatfelvételt.

Ha mi bukkannánk rá egy új fajra, akkor először megfigyelnénk, hogy mennyire fejlettek, és hogy nem jelentenek-e veszélyt a mi fajunkra nézve, csak eztán próbálkoznánk ténylegesen felvenni velük a kapcsolatot.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 148199





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet