Földönkívüliek élhetnek egy Földhöz közeli bolygón! A NASA megdöbbentő felfedezést tett!

2019. május 14., kedd




A Cet csillagképben lévő vörös törpecsillag körül keringő bolygón óriási esély van az idegen élet létére.

Az exobolygó az úgynevezett lakható zónában található, ahol lehetséges az élet jelenléte is.

Ráadásul a Cet csillagképben van, és viszonylag közel is van a Földhöz.

A bolygó az LHS 1140b jelet kapta, átmérője mintegy 18 ezer kilométer, tömege csaknem hétszer nagyobb a Földénél, csillagának tömege viszont a Nap tömegének kevesebb, mint hatvan százaléka.

Minden eddiginél komolyabb az esély arra, hogy idegen életet találnak rajta, ugyanis minden kedvező körülmény, ami az élet kialakulásához szükséges, adott.

A Nature című szaklapban számoltak be az óriási felfelezésről.

Szabályos időközönként, 25 naponta halad el csillaga előtt, ezért a következő néhány évben az új teleszkópokkal megvizsgálhatják, hogy van-e légköre, és ha igen, milyen összetételű, de nagyon nagy esély van rá, hogy megvan benne minden, ami az élethez szükséges.

Folyékony lehet rajta a víz, mivel a lakható zónán belül helyezkedik el. Mindennek tetejében elég régóta létrejött ahhoz, hogy akár fejlett civilizáció is élhessen rajta.

Még egyelőre korai találgatni, de a csillagászok nagyon bizakodóak.

Az utóbbi időben egyébként rengeteg úgynevezett szuperföldet találtak a tudósok, melyek mindegyike egytől-egyig komolyan otthont adhat az életnek.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy előbb vagy utóbb idegen életformákba botlunk, ezzel újraírva a történelmet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes


Megtekintések száma: 120101





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet