Földönkívüliek vágták félbe az Al-Naslaa megalitot az ősi időkben? Bizonyíték arra, hogy járhattak itt?

2023. április 19., szerda
A régészet egyik legnagyobb rejtélye...

Ha léteznek nagy régészeti talányok, akkor a most következő talán az egyik legnagyobb rejtély a világon. A régészek nagyobb csoportja nem is szeret túlságosan beszélni róla, mert a lelet meghazudtolja mindazt, amit tanítottak nekik, és amit folyamatosan azóta is szüntelenül próbálnak az emberek fejébe sulykolni.

A híres Al-Naslaa megalit egy több ezer éves kő, különlegessége pedig már a távolból is nyilvánvalóvá válik bárki számára.

A hatalmas monolit ugyanis félbe van vágva, méghozzá nem is akárhogy.

Annyira nagy pontossággal, és olyan élesen, valamint egyenes vonalban, hogy az modern technológiát feltételez.

A "gond" csak az, hogy akkoriban, amikor ezt létrehozták, még nem álltak rendelkezése olyan technológiák, amivel képesek voltak elvágni a köveket. Sőt, a mai napig rejtély bizonyos tekintetben, hogy például az egyiptomi hieroglifák hogyan tudtak annyira pontosak lenni.

Ugyanis a modern ember csak lézeres technológiával tudja azokat reprodukálni, holott a legtöbb ilyen hieroglifa sok-sok ezer éves.

A szóban forgó Al-Nasla Szaúd Arábiában található, és rengeteg különféle bizarr elmélet kering arról, hogyan hozhatták létre az egykori készítői. Egyet azonban leszögezhetünk.

A modern régészetnek, és a tudománynak nincs túl sok épkézláb magyarázata rá.

A hatalmas sziklát különféle petroglifák - sziklarajzok - is tarkítják, de ezek sem visznek túl közel a megoldáshoz.

Közel tökéletes van elvágva, mértanilag a középpontban. Bár ma a megalitet elnézve nem úgy tűnik, mintha a vágás pontosa középen lenne, de ha jól megnézzük, hogy mennyit kopott a monolit bal oldala, könnyen rekonstruálni kehet, milyen lehetett eredeti állapotban.

Ehhez képest pedig tökéletes mértani középvonalnál ejtették meg a vágást.

Sok helyen még vízmértékkel is lemérték, és tökéletes derékszögben van a vágás. Mintha egy szupertechnológián alapuló nagyüzemi gép csapta volna ketté a több tonnás sziklát.

A két fél szikladarab ráadásul tökéletes egyensúlyban állnak.

Mik, vagy kik készíthették, és milyen technológiával, ha mi ma a modern technológiával lennénk csak képesek ehhez hasonlóra?

Talán egy ősi, fejlett kultúra, akik valahogyan – talán az istenek ajándékaként – tisztában voltak a kövek megmunkálásához és vágásához szükséges lézeres technológiával?

A szikla vágása ugyanis a legtöbb szakértő szerint lézere módon jöhetett létre, ezt hosszas tanulmányozás, és a kő felületének alapos átvizsgálása után állapították meg.

A paleoasztronautika híve szerint az is elképzelhető, hogy egy nem is ember alkotta tárgyról van szó, hanem az ősi idegenek egykori megalitjáról.

Bárhogyan is, az ehhez szükséges eszközök még nem létezhettek akkoriban, kivéve, ha valahogyan idehozták őket, vagy egy olyan tudás, és leírás állt a birtokában a készítőknek, melyek alapján megépíthettek egy köveket szétvágni képes szerkezetet.

Akárhogy is, az Al-Naslaa továbbra is őrzi sötét titkát….

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ősi idegenek elveszett civilizáció ősi tudás előző emberiség ősi szupertechnológia


Megtekintések száma: 268265

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet