Földönkívüliekre bukkanhatott a NASA? Ez lehet a nagy bejelentés?

2017. december 11., hétfő
Egyre többen vélekednek úgy, hogy csütörtökön az idegenek létezését akarják bejelenteni. A dolgok mögé néztünk!

Nemrég beszámoltunk mi is róla, hogy a NASA azt állítja, rendkívüli bejelentésre készül. Egy olyan nagy horderejű dolgot fognak bejelenteni, ami a Kepler űrteleszkóphoz is kapcsolódik.

Mivel a Kepler program szerves része és célja az idegen világok, élhető bolygók utáni kutatás, ezért sokan gyanítják, hogy valamit az idegenekkel kapcsolatban, vagy a földönkívüli élet lehetőségével kapcsolatban fognak bejelenteni.

Jelenleg a NASA Kepler-űrteleszkópja a Google által fejlesztett mesterséges intelligenciával dolgozik együtt az idegen világok azonosításán.

Már eddig is bravúros, figyelemre méltó eredményeket hoztak.

Több ezer exobolygót találtak, és ezek közül rengeteg olyan lehet, melyen megtelepedhetett valamilyen szintű élet.

Az egyik legérdekesebb bolygócsoport egy négy, feltehetően sziklás bolygóból álló rendszer, melyek hasonlíthatnak a Földre. A négy bolygó, melyek átmérője 20-50 százalékkal nagyobb a Földénél, a K2-72 nevű, M-színképosztályú vörös törpe körül kering.

A NASA bejelentésével kapcsolatban természetesen azonnal felröppentek különféle hírek, melyek arról szólnak, hogy így akarják megpuhítani az embereket a földönkívüli élettel kapcsolatban.

Szerintük a NASA már régen tudja, hogy nem mi vagyunk az egyetlen fejlett civilizáció, és lassan adagolja a fajunknak az információkat.

Egy bejelentés sorozat első állomása lehet az, ha bejelentik: máshol is találtak életre utaló jeleket, méghozzá egy exobolygón, mely teljesen alkalmas is az életre.

Mások úgy gondolják, hogy a NASA élet nyomaira, bukkant egy távoli bolygó légkörében.

A Marson például metán nyomai lelhetők fel, ami szintén biológiai folyamatok eredménye, amit ráadásul a közelmúltban, néhány évtizede termelhetett valami, emiatt sokan azt gondolják, hogy ott is lehet valamilyen szintű élet a föld alatt.

Hogy pontosan mi is tartogathat majd a NASA bejelentése?

Még nem tudni, mindenki csak találgat, de abban őszintén reménykedünk, hogy valami hatalmas horderejű dologról számolhatunk be.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen nasa idegenek csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 108319

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet