Földünk megöli magát: a légkör változása hamarosan belélegezhetetlenné teheti a levegőt?

2018. február 3., szombat




Lassan elolvadnak a sarkvidékek, és ki lesznek pusztítva az erdők. A Föld flórája és a faunája romokban van. A levegőben pedig vészjósló változások indultak meg. Földünk „megöli” magát?

Ahhoz nem fér kétség, hogy a bolygónk romokban van. Olyan szinten van széthullva, mint az állat, mint pedig a növényvilág, hogy az azonnali cselekvésre késztethet mindenkit, nemzettől függetlenül.

A Földünk az elmúlt 6 évben lassú haldoklási folyamaton indult el – állítják környezettudósok és légköri szakértők.

A biológusoknak is az a véleménye, hogy valami nagyon nincs rendben. A hatodik, nagy és tömeges kihalás korát éljük.

Ez a kihalás azonban először a történelem folyamán egy mesterségesen előidézett kihalás, mely folyamatának elindítója valójában maga az ember volt.

Kiszipolyoztuk bolygónk természeti erőforrásait, és azt gondoltuk, hogy ezt következmények nélkül tehetjük meg, de tévedtünk.

És most ez az egész nagyon, de nagyon vissza fog csapódni az emberiségen.

Ugyanis a Föld nemcsak, hogy haldoklik, de elkezdett lassan kiürülni, elhalni. A talaja egyre terméketlenebbé kezdtet válni, a növények pusztulóban, akárcsak az állatok.

A légkör pedig az egyre fogyó erdőségek miatt elkezdett vészes ütemben romlani.

Ez annyit takar, hogy a kutatások előrejelzései azt mutatják, hogy ha ilyen ütemben zajlik a szennyezés és az erdőirtás, akkor néhány évtizeden belül a levegő lassan belélegezhetetlenné fog válni.

Vagyis a Földünk lényegében megfullaszt minket.

A bolygón fellelhető levegő oxigén koncentrációja vészesen elkezdett csökkenni az elmúlt években.

Elérhet majd egy kritikus pontot, ami után egyre nehezebb lesz levegőt venni a bolygón. Ez a Földünk atmoszférájának teljes átalakulásával járhat, amibe minden belepusztul idővel.

Sokak szerint súlyos a probléma, és cselekedni kell, ha nem akarjuk azt, hogy ez bekövetkezzen. Ha lépni akarunk, akkor 1-2 éven belül valamit tenni kell, különben nem csak fajunk ideje, de minden faj ideje lejár…

A megoldás a nagyütemű erdőtelepítés lenne, a bezöldítési projektek, vagy szimplán az, hogy a fáról áttérnénk más, akár mesterségesen előállítható, környezetbarát anyagokra az iparban.

Ehhez azonban fejben kell eldöntenie az embernek, hogy akarja-e a változást, és hogy mindenki készen áll-e rá.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány az emberiség jövője kataklizma


Megtekintések száma: 52645





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet