​Fontos közleményt adott ki az Operatív Törzs

2021. április 23., péntek




Erről jobb, ha mindenki tud!

Azt kérik a lakosságtól, hogy a külföldi számról érkező megtévesztő sms-eket hagyják figyelmen kívül. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Elindult az új időpontfoglaló rendszer az oltásra regisztráltak számára, szerdán 70 ezren kapak sms-t, az abban szereplő kód segítségével tudnak időpontot foglalni a jövő héten hétfőtől szerdáig.

Egy ismeretlen, külföldi telefonszámról is érkeznek azonban hasonló tartalmú szöveges üzenetek, vélhetően az Egyesült Királyságból – mondta Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Azt kérik a lakosságtól, hogy a külföldi számról érkező megtévesztő sms-eket hagyják figyelmen kívül. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy a járványügyi adatok részben az oltakozásnak köszönhetően kedvezően alakulnak. 

A héten Pfizert, Modernát és Szputnyikot oltanak.

A szombati terasznyitásról elmondta: a teraszokon nem, csak a vendégtérbe lépve lesz kötelező a maszk. A pincéreknek kötelező lesz maszkot viselniük.

Arról is beszélt, hogy a második oltás után az orvos meg fogja kérdezni a beoltottat az első oltás utáni esetleges mellékhatásokról, közérzetéről.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 31456





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet