​Fontos: megbírságolhatják a védelmi intézkedések megszegőit

2021. március 7., vasárnap
Pénteken délután jelentek meg a Magyar Közlönyben a heti kormányinfón bejelentett, majd később Orbán Viktor miniszterelnök által részletezett szigorítások.

A dokumentumban felhívják a figyelmet, hogy a rendeletben meghatározott ideiglenes védelmi intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi, és keményen megbüntethetik azokat, akik megszegik a szolgáltatásokra vonatkozó rendelkezéseket.

SZÁZEZERTŐL EGYMILLIÓ FORINTIG TERJEDŐ PÉNZBÍRSÁGOT SZABHATNAK KI AZ ADOTT SZOLGÁLTATÓRA, HA A VEZETŐ VAGY AZ ÜZEMELTETŐ TEHET A SZABÁLYSZEGÉSRŐL.

A büntetés ráadásul azonos napon több, egymást követő ellenőrzés alkalmával is alkalmazható.

Emellett a helyiséget, területet, intézményt, illetve helyszínt legalább egy napra, de akár egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatják.

EZEKET A BÜNTETŐINTÉZKEDÉSEKET EGYÜTTESEN IS ALKALMAZHATJÁK.

Mindenesetre ha az adott helyszín üzemeltetője vagy vezetője intézkedett annak érdekében, hogy a jogellenes helyzet megszűnjön, tehát felszólította a jogsértő személyt a távozásra, illetve ha szükséges, értesítette a rendőrséget, akkor a jogsértés felelőssége nem őt terheli.

Akit viszont pénzbírsággal sújtanak, annak 15 napja van az összeg befizetésére, és nincs lehetőség a döntés elleni fellebbezésnek. 

OSZD MEg másokkal is!


Megtekintések száma: 32656

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet