​Fordulat az oltásokban, változik a stratégia

2021. április 30., péntek
Minden magyart érinthet!

Versenyt indított az oltásszervezők között az operatív törzs – mondták a Népszavának nyilatkozó háziorvosok. Kaotikussá vált az oltásszervezés miután néhány napja megnyitották a közvetlen online jelentkezési lehetőséget is, de a háziorvosoktól sem vették el a feladatot.

Miután ugyanazon betegek több forrásból kapnak meghívást ugyanarra az oltásra, csak a telefonáláskor tudjuk meg, hogy már máshonnan is kapott időpontot a páciensünk

– mondta Darvai László háziorvos.

- Miközben folyamatosan telefonálunk, tíz páciensből hat-héttől az a válasz, hogy már van időpontjuk vagy oltásuk. Így sokkal kevesebb vakcinát adhatnak be a háziorvosok, mint azt tervezték, illetve amennyi oltóanyaghoz jutottak, ráadásul egy csomó energiájuk megy el feleslegesen a szervezéssel is. 

Annak érdemes az online jelentkezés helyett a háziorvosára várnia, aki nem fogadja el a most felkínált Sinopharm vagy AstraZeneca oltást.

A háziorvos ugyanis abban bízik, hogy néhány héten belül ismét olthatnak a háziorvosok Pfizer illetve Moderna vakcinával is.

Egy másik háziorvnál elérhető kereken 100 Sinopharmra mindössze 65 jelentkező akadt. 

Főleg fiatalok, akik egyértelműen az oltásigazolás miatt fogadták el a hívását, hogy mehessenek végre az edzőterembe, meccsre.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4068

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet