Forradalmi felfedezés: megállítható a ráncosodás!

2016. február 26., péntek
Forradalmi felfedezést tehettek a Newcastle Egyetem tudósai: megállapították, hogy az öregedéssel párhuzamosan miért kezd el ráncosodni a bőr. Ennek köszönhetően pedig találtak egy olyan enzimet, amely segíthet megakadályozni a ráncok kialakulását.

[dropcap]A[/dropcap] felfedezés hatalmas változásokat hozhat a szépségiparban: újfajta, hatékonyabb ránctalanító krémek kerülhetnek a piacra.

Az egyetem tudósai ugyanis azt állapították meg az enzimről, hogy segít simán tartani a bőrt – írja az Independent. A tudósok szerint a felfedezés csökkentheti az öregedés bőrre vagy más testrészekre gyakorolt hatásait.

orok-fiatalsag

„Ahogy a testünk öregszik, a sejtjeink akkumulátora úgy merül ki: csökken a bioenergiánk, ezzel együtt nőnek a káros szabadgyökök” – mondta Mark Birch-Machin bőrgyógyász professzor, a kutatás vezetője.

„Ez a folyamat jól látható a bőrünkön: finom vonalak, ráncok jelennek meg rajta, miközben a bőr maga megereszkedik. Ezt a folyamatot nap mint nap láthatjuk a tükrünkben. A kutatásunk viszont azt jelenti, hogy van egy specifikus eszköz, amely fejlesztheti az anti-ageing kezeléseket és a ránctalanító krémeket, pótolva a fogyatkozó bioenergiát.”

oregedes

A professzor szerint az enzim lehetőséget ad arra, hogy különböző korú és bőrtípusú emberek bőrét tartsák fiatalon – és szerinte a felfedezésnek köszönhetően a test más részein is le lehet lassítani majd az öregedési folyamatot.

A kutatás eredményeihez 27 ember bőrét vizsgálták – az önkéntesek kora 6 és 72 év között volt.

tudomány egészség orvostudomány öregedés


Megtekintések száma: 6994

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet