Forradalom söpörhet végig a bolygón, ha ezt bevezetik és kiépítik mindenhol! Nem lesz többé TÁVOLSÁG!

2018. május 24., csütörtök




Évekre vagyunk a bevezetéstől világszerte. Ráadásul az ígéretek szerint olcsóbb lesz rajta utazni, mint buszozni!

Soha nem készült még ekkora teherbírású motorral rendelkező földi szerkezet, amivel a jövő legnagyobb forradalmi találmánya, a következő generációs tömegközlekedési eszköz rendelkezik.

Washington engedélyezte a föld alatti hipervonat alagútjának fúrását, és Bécsben, valamit Dubaiban is fel fog épülni a Hyperloop rendszer, és Amerika számos régiójában...

Kezdetben!

Utána rohamos gyorsasággal az egész világon megjelennek a vákumtartalmú, csőalagutak, amikben zéró ellenállással süvítenek a Hyperloop kapszulái.

Elon Musk azt állítja, hogy olkcsóbb lesz rajta a jegyár, mint egy busz, így akár egy dollárért is felszállhatunk majd rá. Persze ez függ majd a távolságtól is, legalábbis gondoljuk.

kaliforniai dizájnstúdióját kérték fel.

Az elektromágneses szupervonat, aminek a terveit Elon Musknak köszönhetjük, nagy kihívás elé állította az utastér tervezőit is. 

Az erre a célra épített csőben száguldó járműnek ugyanis a repülőgépekkel ellentétben nem lesznek ablakai, ezért valamivel le kell kötni a figyelmét az utasoknak, akiknek a tempó miatt végig ülve kell maradniuk az utazás alatt.

Ezek a látványtervek nem arattak túl nagy sikert, de ezúttal a BMW kaliforniai dizájnstúdiója oldotta meg a feladatot.

Szuperkényelmes foteleket képzeltek el, amelyek fűthetők és szellőztethetők, egyénileg szabályozható hangulatvilágítással, érintőfelületen kezelhető beállításokkal, és nem hiányzik a médialejátszó képernyője sem.

Nem véletlenül, a Virgin Hyperloop One kapszulájának első életnagyságú prototípusát ugyanis egy dubaji innovációs expón állították ki, ahol már helyet lehetett foglalni a jövő járművének ígért szerelvény üléseiben. 

A tervek szerint ott épülne ki az egyik első vonal is, ami 12 percre rövidítené a Dubaj és Abu-dzabi közti utazást.

Érdekesség, hogy a Hyperloop alagútjainakfúrásakor rengeteg anyga hátramaradt, amikkel eleinte nem tudott mit kezdeni a cég, és ez Elon Muskot is nagyon foglalkoztatta.

Az alagutak fúrását ugyanis leginkább az hátráltatja, hogy a visszamaradó földet el kell szállítani – a vállalkozó persze kitalálta, hogy azt a földet is felhasználja, és egy kis beton hozzáadásával elsőosztályú téglákat készíttet belőle.

„Ezek a téglák sokkal jobbak, mint bármilyen tégla, amit valaha építkezéseken láttam”

Elmondása szerint az olcsó lakhatást segítenék ezzel az üzlettel Los Angelesben.

OSZD MEG másokkal is!

technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség hyperloop elon musk


Megtekintések száma: 36846





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet