Fotók, melyek meghamisított történelemről árulkodnak! Így hazudták el a múltat?

2017. május 27., szombat




Meghamisított múlt árnyai kísértenek...

Belegondoltál már valaha, hogy mi van, ha egy meghamisított történelemben élünk? Különféle elméletek vannak arról, hogy mit, és hogyan hazudtak el előlünk a múltban.

Napjainkban is zajlik egyfajta történelemhamisítás, és állítólag több száz év valójában kiesett az idővonalról, és valójában még csak az 1700-as években élünk, míg mások szerint már túl vagyunk a 25. századon is.

Régen, amikor még nem volt ismert a Photoshop, megvolt az egyéb módszerek arra, hogy egyes történelmi jelentőségű fotókat megmásítsanak.

Sokszor előfordult, hogy nem kívánatos embereket tüntettek el a fotókról. Ilyenekből válogattunk össze néhányat, fontos magyarázatokkal.

Ezen a Hitlerről készült régi képen hisszük vagy sem, de eredetileg rajta volt maga Goebbels is. A mai napig nem tisztázott azonban, hogy miért retusálták végül le róla...

A történelemben azonban nem csak régi példák vannak ilyen fajta meghamisításokra. Kim Dzsongun például nagybátyját másított meg egy képen. Pontosabban teljesen eltüntette róla, mintha sosem lett volna. Mindezt azután tette, hogy előtte kivégeztette őt.

Churchillnek szinte védjegye volt a szivar. Állandóan pöfékelni látták, szinte valóságos függő volt. Azonban nem volt túl jó üzenet, és ezt észrevették, főleg azt, hogy sok fényképen rajta volt korábban szivarozva. Ezért tüntették el az egyik képtől is a szivart, miután megjelent.

Ezen a képen Trockij látható. Pontosabban csak VOLT látható, mert az újabb változaton végül Lenin leretusáltatta. Olyannyira előre tervezett, hogy Trockij eltávolodása után az orosz titkosszolgálat végül meg is ölte. Egészen Mexikóig kellett érte menniük.

Nyikolaj Jezsov Sztálin szimpátiáját élvezte sokáig. Azonban idővel ez a bizalom jelentősen megingott benne, és helyét később Berija vette át. Később amolyan oroszosan kivégezték, és a képet pedig retusálták, mintha sosem lett volna rajta.

Mussolini egyik híres képén azt szerette volna, hogyha a kép azt sugallja, hogy vad, zabolátlan, és teljesen güggetlen. Ehhez azonban el kellett tüntetni a lószerszámok egy jó részét a képről.

Ulysses S. Grant egyik legemlékezetesebb képe meg sem gondolná az ember, hogy valójában nem is egyetlen kép, hanem mindjárt három. 

Mivel nagyon jó képet akartak, többször megpróbálkoztak a kép készítésével, végül három képből állították össze azt az egyet, amit ma ismerünk.

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen érdekeség


Megtekintések száma: 64495





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet