Gigantikus humanoidok csontvázára bukkantak Kínában! Mindent újra írhatnak a leletek?

2017. július 7., péntek
A szokatlanul magas és erős emberek maradványai számtalan kérdést felvetnek.

A leletek, melyekre rábukkantak Kínában, legalább 5.000 évesek, és sok megválaszolatlan kérdést vetnek fel. Bizonyos értelemben történelmi jelentőségű a megtalálásuk.

A sírokat eredetileg Santung tartományban találták meg, ezekben feküdtek olyan nagyméretű emberek csontvázai, melyek egy kis túlzással óriásoknak számítottak.

Szokatlanul magasak voltak ugyanis, és nagy termettel, vastag csontozattal rendelkeztek az előzetes antropológiai vizsgálatok alapján.

Még megdöbbentőbb, hogy a sírokból több tucatnyi olyan csontváz került elő, melyek 1,8, és 1,9 méter magas emberek maradványai, de akadtak köztük olyanok, akik teste a számaítások szerint 2 méternél is magasabb lehetett.

Ezek a gigantikus óriások eredetileg Csiaocsia falu területén élhettek, itt találták meg még 2016-ben a nyomokat, melyek sírokról árulkodtak. Elkezdték őket feltárni, és mostanra jelentették be teljes bizonyossággal, hogy óriások maradványairól van szó.

205 sírt és 20 áldozati gödröt tárnak fel. A romok a késő neolitikus Lungsan-kultúra idejéből származnak. Fang szerint a Lungsan-kultúra idején a Sárga folyó középső és alsó szakaszán már léteztek emberi civilizációk és fejlett mezőgazdaság, mely ezekhez az óriási humanoidokhoz köthető.

Az óriások sírjai nem csak nagyobbak voltak az átlagnál, de az ott talált személyes és kegytárgyak alapján arra lehet következtetni, hogy magas rangú, köztiszteletben álló népség voltak.

A területen amúgy is rendkívül magas az átlagmagasság, de ezek a sírok még ezeket is felülmúló magasságú maradványokat rejtettek, mely előtt a kutatók némileg értetlenül állnak. Még rengeteg vizsgálatot kell elvégezni, hogy tisztázva legyen, miért is voltak ezek az emberek ilyen magasok, és kik is voltak pontosan.

Az ásatási munkálatokat végző régészek szerint a házak romjai arra utalnak, hogy az emberek egészen kényelmes körülmények között éltek, otthonaikban például különválasztották a hálószobát és a konyhát, színes edényeket és jáde tárgyakat használtak, valamint csatornákat is kiépítettek.

Egyes plaeoasztronautikával foglalkozó kutatók szerint ezek az ősi óriások az égből érkezett istenek leszármazottai lehetnek, míg mások szerint csak egy helyi jellegzetességről, egyfajta genetikai mutációról lehet szó.

Az elkövetkező vizsgálatok és kutatások majd mindent feltárnak.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség bizarr történelem nefilimek


Megtekintések száma: 182270

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet