Gigantikus jáde kőre bukkantak Burmában!

2016. október 17., hétfő




Talán a valaha talált egyik legnagyobb méretű jáde követ találták meg Burmában. A kő közel 210 tonnás, és legalább 170 millió dollár térhet!

Az ásványok, és élettelen kövek világa olykor nagyon csodálatos és izgalmas tud lenni. Időnként ugyanis bizarr, már-már gigantikus példányokra találnak a földben.

Persze ettől még nem mennénk el bányásznak, vagy geológusnak, hiszen az ilyen fogásokat olykor évekig tartó unalmas ásatások előzik meg. ha viszont kifogunk egy ekkora követ, mint ez a jáde kő, akkor egy egész életre megvan a napi betevőnk, és egy pillanat alatt milliomossá válhatunk.

Az 5 méter széles, 3 méter magas kőre bányászok találtak rá Kachinban.

A jáde kő azonnal feltűnt az ásatást végző embereknek, akik szinte szent geológiai anomáliaként tisztelik ezt az ásványt, ugyanis Indiában nagyon nagy kultúrája van a jáde kőnek.

A gyönyörűen szép nő bőrét sokszor a jáde selymes fényéhez hasonlítják, a férfi nemi szervet pedig az erotikus irodalomban gyakran „jáde-rúd"- nak (yuheng) nevezik.

A kőnek misztikus befolyást tulajdonítanak: jó szerencsét, egészséget és a rossz szellemektől való védelmet biztosítja tulajdonosának.

A jáde a kínai iparművészetben is nagyon fontos szerepet játszó, régóta megbecsült féldrágakő. Két különböző követ jelöl: az egyik a nefrit, a másik a jadeit. 

Mindkét ásvány több színben fordul elő, ezért nehéz megkülönböztetni őket, néha még tapasztalt geológusokat is képes megtéveszteni.

A most talált 210 tonnás monstrum gazdája jól fog járni, mert közel 170 millió dollárt ért. Egy csapásra milliomossá teheti azokat, akik rábukkantak!

érdekes hihetetlen érdekesség természet ásványok


Megtekintések száma: 161400





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet