Gigantikus mesterséges struktúra húzódik végig a Galileai-tenger mélyén: UFÓ?

2023. június 4., vasárnap




Az archeológusok teljes zavarban vannak, és nem tudják mi lehet, és mi volt a rendeltetése, vagy hogy kik építették...

Léteznek olyan Földi rejtélyek, melyek nem csak zavarba ejtették a felfedezésükkor a tudósokat és régészeket, de azóta sincs rájuk pontos magyarázat.

Az egyik ilyen évtizedes rejtély a Galileai-tenger mélyén húzódó gigantikus struktúrák eredete.

Állítólag olyan titokról lebbenthetné le a fátylat, ami a Közép-Kelet ősi történelmével kapcsolatos, de összefügghet az egész emberiség letűnt múltjával is. Bár több expedíció is lemerült a helyszínen az évek során, de senki sem jutott közelebb a rejtély nyitjához.

A titokzatos alakzatról tehát csak nagyon keveset tudnak. Annyi derült ki róla, hogy aszimmetrikus, bazaltból van, halak csapata veszi körül, és teljesen bele van ágyazódva az üledékbe.

Mintha valami óriási monolit lenne. Egy biztos: az 50 méteres átmérőjű struktúrát egészen biztosan emberi kéz alkotta, vagy legalábbis egy olyan civilizáció, mely képes volt építkezni.

A nagy kérdés az, hogy ez mikor történhetett meg, hiszen kevésbé valószínű, hogy a víz alatt bárki is építkezett volna a múltban.

Rengeteg több tonnás kő hever a mélyben, alakzatot alkotva, ami összesen közel 60.000 tonnát is kitesz. Később több régész is megpróbálta elvégezni az egyes köveket a kormeghatározást, ám végül a kövekre rárakódott algák és egyéb élőlények korát sikerült meghatározni.

Ez alapján a titokzatos struktúra legalább 2.000 éves, de könnyen lehet, hogy megvan 12.000 éves is.

Egy elmélet szerint feltehetően nem a vízben épült fel, hanem a partvonalon, amit később nyelt el a víz. Mivel a kora nem teljesen tisztázott, lehet akár egy letűnt, ember előtti civilizáció műve is.

Az ember alkotta képződményre először 2003-ban szonár segítségével bukkantak rá a kutatók a tenger délnyugati részén. Azóta több tucat búvár bukott már alá, hogy közelebbről is szemügyre a mesterségesnek egyértelműen mesterséges struktúrát.

Mivel az itt talált bazaltkövek igen nehezen, már az is felmerült egyesekben, hogy óriási nefilimek építménye lehet. A feltételezések között azért meg kell jegyezni, hogy rendkívül kevés a konkrétum.

Sőt, egyesek szerint a giga struktúrát idegenek építették, és egyfajta csillagkapuként használták, amikor a Földre látogattak.

Az archeológusok óvatosan találgatnak a struktúra célját illetőleg. Valószínűsítik, hogy temetkezési vagy imádkozó hely lehetett, de akár egy halnevelde lehetősége is felmerült már.

Az az igazság, hogy a valódi célját senkinek sem sikerült feltárni, és rengeteg elmélet között tobzódnak a szakemberek, a gigantikus monolit titka nem adja könnyen magát...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ősi idegenek ősi tudás


Megtekintések száma: 191622





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet