Gigászi óriásra bukkantak az Amazonas folyóban?

2017. június 25., vasárnap
Szerinted mi lehet?

Ekkora élőlényt ritkán látni. Sőt, egyesek szerint ez egyedülálló módon a világ egyik legnagyobb példánya lehet valamiből.

Az Amazonas-folyó a világ egyik legnagyobb és egyben leghosszabb folyama. Mindemellett számos olyan, még ma is ismeretlen élőlénynek adhat otthont, ami még egyszer sem találkozott az emberrel.

A folyóban ugyanis egy rejtett ökoszisztéma élhet.

Az Amazonas már nagyon régóta foglalkoztatja a kutatókat, nem véletlen, hogy számtalan expedíciót szerveztek már oda az évszázadok során.

Először Francisco de Orellana spanyol kutató próbálta meg végigjárni a folyót a 16. században. Expedícióját harcos nők támadták meg, ezért kapta a folyó brazíliai szakaszán a görög mitológia harcos nőire utaló Amazonas nevet.

Több ízben találtak már új fajokat, 2017 elején pedig az egész világ megdöbbent, amikor kiderült, hogy a folyó torkolatánál egy rejtett korallzátonyra bukkantak, melynek elméletileg nem is szabadna léteznie.

A korallzátony területe nagyobb, mint a brazíliai Sao Paolo vagy London területe...

Nemrégiben pedig egy bizarr, gigantikus óriást fogott ki két profi horgász. A lényt visszaengedték a folyóba, de néhány látványos képet készítettek róla.

Sokan nem tudják, pontosan mi lehet ez, de annyi nagyon jól látszik, hogy az egyik legnagyobb hal, amit valaha megörökítettek folyóban.

Szerinted mi lehet?

Szabad a gazda? Akkor eláruljuk. Nem egy új fajról van szó, és még csak nem is egy tengeri szörnyről, de ennek ellenére bestiálisan néz ki, és méretei is tekintélyt parancsolnak.

Dél-Amerika vitathatatlanul legnagyobbra növő édesvízi hala az Arapaima Gigas. Egy igen kifinomult ragadozóról van szó, amely fogságban is átlagosan 15-20 évig él, miközben könnyen elérheti a 2,7-3 métert és a 200 kg-ot.

Hihetetlen tekintélye van a vizekben.

Egy 2 méteres krokodil sem szívesen támad meg egy közel 3 méteres ragadozóhalat...

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 68764

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet