Gigaválság közeleg, már ezt jósolja Dr. Végzet is, a legnagyobb közgazdász

2019. október 12., szombat




Ez egy olyan nagy válság lesz, ami mindenre hatással lesz, sokkal erőteljesebben, mint a korábbi.

A legtöbb elemző és szakértő a válság teljes kibontakozását egyébként idénre, vagy 2020-ra jósolta.

2019-ben már komoly előjelei vannak annak, hogy valóban fordulóponthoz érkezett a világgazdaság. Arról van szó, hogy lassul a gazdaság.

Csökkennek, vagy legalábbis stagnálnak az eladások, és így a bevételek is, valamint a német autóipar is jelentősné megtorpant.

Talán az is az előjele lehet a válságnak, hogy a hazai autógyárak egy része leépítést hajtott végre vagy tervez, és visszamondtak nagy gyárakat, lásd BMW debreceni gyára.

Megint csak intő jel nemrégiben az Electrolux elbocsátási hulláma…

A hazai szakemberek azt tanácsolják a lakosság számára, hogy ha nem muszáj, ne vegyenek fel hosszú lejáratú hiteleket, mivel az elkövetkező 1-2 év pénzügyi helyzete meglehetősen kérdéses…

Egyre több elemző állítja, hogy elég, ha csak egy folyamat terelődik rossz vágányra, már megtörténhet a gazdaság bedőlése.

És jelenleg négy folyamat is efelé tart...

A hazai szakértők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy nem érdemes hosszú lejáratú hiteleket felvenni, és kerülni kell a túlköltekezést is.

Érdemes lehet az elkövetkező 2-3 évben pénzügyi tartalékokat felhalmozni, ha valóban kirobban a válság, legyen mihez nyúlnia a családoknak.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 50829





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet