Globális gyilkológép szabadulhat el a Földön a felmelegedés hatására: a tudósok figyelmeztetik a világot!

2018. július 18., szerda




Ősi vírusok ébredeznek a tundrák fagyott talaja alatt...

Az emberi faj mindig is túlélt, hiszen túlélésre született, akárcsak a Földön élő többi faj. Azonban vannak dolgok, amik ellen még az összetettebb, fejlett intelligenciával rendelkező fajok is teljesen védtelenek.

Ilyenek a napjainkban terjedő szuperbaktériumok is. Azonban fenyegethet minket egy a szuperbaktériumoknál is sokkal nagyobb veszély.

Mégpedig az, hogy a globális felmelegedés hatására olyan több ezer, vagy akár tö9bb millió éves óriásvírusok szabadulhatnak rá a bolygóra, melyek évek alatt kiirthatják a teljes élővilágot.

A melegedés hatására ugyanis egyértelműen megjósolható, hogy rengeteg olyan ránk nézve veszélyes dolog szabadulhat föl a permafroszt fagyott talajából, ami előidézhet egy globális világjárványt.

Rengeteg korábbi tanulmány igazolta, hogy szuperbaktériumok, és olyan ősi vírusok lehetnek mind az Antarktiszon, mind az Északi sarkon, vagy Szibéria területén elzárva, melyek évezredek óta szunnyadnak.

Talán éppen arra várnak, hogy újra kiszabaduljanak, és pusztítsanak.

Ezeknek a vírusoknak egy része talán közvetlenül felelőssé tehető a múltban történt nagy fajkihalásokért.

Egyes kutatások ugyanis bizonyítottnak látják, hogy azokat a tömeges kihalásokat vírusok okozták, melyekre a tudomány végül nem talált egyértelmű magyarázatot, tehát nem külső fenyegetettség, vagy valamilyen kataklizma következtében zajlottak le.

Az ősi világjárványok pusztító mikrobái pedig még most is ott lehetnek, mélyen a jeges talajba fagyva, elzárva. De vajon meddig maradnak elzárva?

És mikor olvasnak ki teljesen, hogy végig söpörjenek a bolygón?

Ha egy ilyen vírus kiszabadulna, nem is lenne rá ellenszer, mivel több ezer, vagy több millió év fejlődésének genetikai és evolúciós szakadéka lenne a vakcináink, és a vírus között.

Az emberiség nem lenne rá felkészülve, és mielőtt ténylegesen használható vakcinát gyártanánk le, már milliók életét követelné a kirobbanó világjárvány.

Ráadásul járvány közben egyre nagyobb eséllyel mutálódna az ősi vírus, így ha lenne is rá ellenszer, hamar újra hatástalanná válhatna.

Találtak már olyan állati maradványokat, és a permafrosztba fagyott élőlényeket, melyeknek nem egyértelmű a halálának oka, így akár egy rejtélyes ősi vírus is végezhetett velük.

Az elkövetkező években fokozottan kell figyelnünk tehát, és az emberiségnek fel kell készülnie egy esetleges ősi vírus által kirobbanó járványra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen vírusok világjárvány


Megtekintések száma: 38929





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet