Globális háború fog lezajlani a világ megmaradt vízkészleteiért: a harmadik világháború ezért fog megtörténni!

2019. november 25., hétfő




Hamarosan a víz lesz a kőkorszakba taszított világ egyetlen fizetőeszköze, és a legnagyobb érték? Sokak szerint csak az a kérdés, hogy fog utoljára szomjan halni...

Riasztó jövő vár ivóvíz szempontból az emberiségre. Jelenleg az emberiség és az emberi civilizáció közel EGYHARMADA nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízhez, vagy pedig egyáltalán nem jut semmilyen vízhez.

Jelenleg is számos ország van, ahol már most is komoly vízhiánnyal küzdenek a lakosok. Vannak olyan távol-keleti országok, ahol már mindennaposak és megszokottak a vízkorlátozó intézkedések, és hamarosan ez a sors várhat Európára, majd Amerikára is.

Még mindig nem terjedtek el azok a technológiai rendszerek, melyek ipari mennyiségben tisztítanák meg a vizeket, és ez egy óriási probléma.

Valamint az sem egy elhanyagolható dolog, hogy a népességszaporulat nyomán egyre több emberre jut egyre kevesebb tiszta és iható víz.

A világ lakosságának mintegy harmada, 2,1 milliárd ember nem jut egészséges ivóvízhez, és több mint fele, körülbelül 4,5 milliárd nem rendelkezik megfelelő mellékhelyiséggel lakóhelyén vagy annak környékén.

Sokak szerint ez egyértelműen egy globális háborús konfliktushoz fog vezetni a jövőben, és ez elkerülhetetlen lesz.

Az ENSZ Genfben tartott ülésén is arról számoltak be, hogy a vízhiány egy olyan komoly probléma, amivel foglalkozni kell, és nem lehet többé a szőnyeg alá söpörni.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO május végén megválasztott főigazgatója szerint az egészséges ivóvíz és a higiénia “nem csak a gazdagok vagy a nagyvárosokban élők kiváltságai kéne, hogy legyen".

Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben még drasztikusabbá válhat a helyzet.

Sok jövőkutató szerint a vízhiány majd az Európában található országokra is ki fog hatni.

Gyakorlatilag a víz lesz az egyetlen értékes fizetőeszköz, mivel ez fogja jelenteni az életet. Akiknek vize lesz, nem fog semmit érni az, ha nem lesz tiszta. A tiszta víz egy kincs lesz, amivel kereskedni fognak egymás között az országok.

Sőt, háborúk indulhatnak érte, és kormányokat lehet majd a vízzel megdönteni.

A világon a biztonságos ivóvízhez a legkevesebben Afrika déli részén, a Szaharától délre jutnak hozzá, négy emberből átlagosan egy. Ez az arány 2050-re más országokra is kiterjedhet világszerte.
Ausztrália a legszárazabb. Nemcsak hogy apadnak a folyók, hanem a kisebbek teljes kiszáradásától tartanak. Az ausztrál kormány a tengervíz édesvízzé átalakítását végző üzemet is telepített már, nagyüzemi szinten sótalanítanak.

Európában is egyre inkább kezdenek szárazabbá válni az egyes vidékek, belső szárazföldi területek.

A demográfiai robbanás óriási vízszükséglet-növekedést is produkált ezeken a területeken, és további vízproblémákat generál az urbanizáció, a nagyvárosi nyomornegyedek bővülése.

megelőzhető egy a jövőben a vízért folyó globális háború? A kérdésre aligha lehet válaszolni ilyen könnyen, hiszen a vízhiány kezelése rengeteg mindentől függhet majd.

Az azonban biztos, hogyha nem tesz valamit az emberiség ez ellen, és nem veszi a kezébe a folyamatokat, akkor előbb vagy utóbb mindenki szomjan fog halni, csak az a kérdés, ki marad utoljára...

OSZD MEG másokkal is!

harmadik világháború háború


Megtekintések száma: 80874





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet