Globális járványok jöhetnek a bevándorlók által behurcolt betegségek miatt?

2019. január 26., szombat




A bevándorlók visszahozták Afrikából és a Közel-Keletről az Európában már eltűnt betegségeket.

Komoly a baj Európa-szerte, ezért több ország úg gondolja, hogy itt az ideje, hogy megkongassák a vészharangot.

Arról van szó, hogy az Afrikából és a Közel-Keletről érkező bevándorlók komoly biológiai veszélyt jelentenek Európa őslakosságára nézve.

Ez azért van így, mert rengeteg, Európában eddig nem, vagy alig ismert betegséget hurcoltak be az elmúlt 3 évben.

40 ezer embert kell beoltani, afrikai fertőző betegségek ellen. A lakosok ingyenesen kapják meg az oltásokat.

Ezért aki Svédországba utazik, annak érdemes a háziorvossal egyeztetni, hogy szüksége lehet-e emlékeztető oltásra. A legrosszabb a helyzet Göteborg környékén.

A riportban elhangzik még, hogy a svéd statisztikák szerint, 8-10 százalékkal nőtt a nők elleni bűncselekmények száma, azonban gondosan titkolják az elkövetők etnikai hovatartozását.

Azonban Finnországban ezeket az adatokat is nyilvánosságra hozzák, amiből kiderül, ott az esetek 37 százalékában bevándorlók a tettesek.

Hogy mi lesz Európával, azt nem tudni,d e nagyon sokan komolyan aggódnak amiatt, hogy ebvándorlók által valami olyan robban ki, amivel az orvosok majd nem tudnak mit kezdeni, és még megfelelő hatékonyságú vakcina sem lesz ellene.

Korábban már többször felmerült ez a veszély annak kapcsán, hogy a Chikungunya és más betegségek, például a Nílusi-láz elkezdett terjedi Olaszország egyes részein.

Egyes elemzők szerint a határok sem fogják ezeket a vírusokat megállítani, ha elszabadulnak, tehát komoly problémával nézünk szembe, ha egy mutációs során valamelyik behurcolt kór sokkal fertőzőképesebbé válik.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség európa érdekeség betegségek politika járványok


Megtekintések száma: 49345





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet