Gömbvillámot láttak Szombathelyen!

2017. július 25., kedd




Többen is láttak egy narancssárga vagy piros színű gömböt, ami két daru között vágott be egy családi ház kerítéséhez.

Döbbenet, hogy mi történt Szombathelyen, melynek rengeteg ember a tanúja volt. Egy gömbvillám csapódott ugyanis az egyik családi házba, melyet többen is láttak.

Lángra kaptak a tuják, a szomszédok, a tűzoltók és a vihar együttes erővel oltottak. Több szemtanú is arról beszélt, hogy egy fényes, piros, vagy narancssárgás fénygömb volt mindennek az oka.

A Luna és Minerva utca sarkánál álló családi ház volt a célpont, oda csapódott be a gömbvillám a kerítés melletti tujába.

A gömbvillám alapvetően egy ritka jelenség, és a tudománynak a mai napig nincsenek túl sok információi arról, hogy pontosan mi is lehet a gömbvillám, és hogyan alakul ki. Sokáig még a létezése sem volt bizonyítható. Érdekesség, hogy hazánkban korábbi nevén matató ménkűnek is hívták.

Kutatását nehezíti, hogy laboratóriumi körülmények között való előállítása nem megoldott; ugyan a legutóbbi idők kísérletei nyomán hasonlót már sikerült létrehozni, a vélemények azonban erősen megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy ez gömbvillám lett volna.

OSZD MEG másokkal is! 

paranormál tudomány rejtély hihetetlen rejtélyek magyarország magyar gömbvillám


Megtekintések száma: 87834





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet